En güzel iftar sofraları için bursa kadife süt helvası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
BURSA KADİFE SÜT HELVASI
MALZEMELER:
5 çorba kaşığı Aynes tereyağı
5 su bardağı Aynes tam yağlı süt
1 su bardağı un
1 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI / 4-6 KİŞİLİK
Bir tencereye Aynes Sütü alın ve ılıklaştırın, içerisinde şekeri eritin. Şeker eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Süt soğuduktan sonra yumurta sarısını ekleyin. Ayrı bir tencereye Aynes tereyağını eritin ve unu kavurun. Kavrulan pembeleşen unun üzerine soğuk süt karışımını ekleyin ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Burada süt karışımının sıcak olmaması topaklanmaması için önemlidir. Muhallebiye vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Bir fırın kabına muhallebiyi dökün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar 15-20 dakika fırınlayın.