En güzel iftar sofraları için kakuleli truffle bayram çikolatası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
KAKULELİ TRUFFLE BAYRAM ÇİKOLATASI
MALZEMELER:
2 su bardağı Aynes krema
2 çorba kaşığı bal
3 adet kakule
2 çorba kaşığı Aynes tereyağı
300 gr bitter çikolata
KAPLAMASI İÇİN;
1 tatlı kaşığı Türk kahvesi
1 su bardağı kakao
½ su bardağı toz şeker
200 gr. eritilmiş beyaz çikolata
200 gr eritilmiş bitter çikolata
HAZIRLANIŞI
Bir tencereye Aynes Kremayı alın, balı ekleyin ve ocağa alın. Kakuleleri soyun ve çekirdeklerini ezin ve krema ile kaynatın. Krema kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve demlemeye bırakın. Bitter çikolataları doğrayın ve demlenen kakuleli kremayı süzün. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve sıkma torbasına alın. Sıkma torbası ile çikolata toplarını sıkın ve buz dolabında 2 saat kıvam alana kadar bekletin. Buzdolabından çıkan kakuleli çikolataları elinizde yuvarlayın ve eritilmiş bitter ya da beyaz çikolataya bulayın. Yağlı kâğıt üzerine yerleşitirin. Kakao, Türk Kahvesi ve şeker ile hazırladığınız toz karışımına bulayarak bir çeşit daha bayram çikolatası yapabilirsiniz.