En güzel iftar sofraları için trileçe tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
TRİLEÇE
MALZEMELER
5 yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
1, 5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya sosu için
3, 5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı toz şeker
200 gr krema Karamel
Sosu İçin;
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
200 gr sıvı krema
Üzerine 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI / 4 KİŞİLİK
Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın ve yağlı kâğıt serili tepsiye dökün. 170°de 10 dakika, sonra ısıyı 150°ye düşürüp 30 dakika pişirin. Sütlü sosu için süt, şeker ve kremayı çırpıp buzdolabında bekletin. Karamel sosu için şekeri orta ateşte eritin, 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin. Sıvı kremayı ekleyip kıvam alana kadar kısık ateşte pişirin. Ilımış olan keki ters çevirip delikler açın ve sosu dökün. 1 paket çırpılmış kremayı kekin üzerine yayın. Ilınmış olan karamelli sosu da üzerine ekleyin.