En güzel iftar sofraları için evde kolay bursa kebabı tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
EVDE KOLAY BURSA KEBABI
evde kolay bursa kebabı
MALZEMELER:
500 gr dana döş kıyma
2 çorba kaşığı Aynes yoğurt
2 çorba kaşığı Aynes süt
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
3 çorba kaşığı Aynes tereyağı
6-7 çorba kaşığı Aynes süzme yoğurt
2-3 adet yeşil biber
2-3 adet çeri domates Pidesi İçin:
2 adet tırnak pide
1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
Domates sos için;
3 adet domates
2 çorba kaşığı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı Aynes tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak bir kapta soğan suyunu toplayın. Dana döş kıymasını, Aynes yoğurt, soğan suyu, Aynes sütü ekleyin ve yoğurun. Tuz, karabiber, pul biberi ekleyin ve yoğurun. Yağlı kâğıdın üzerine kıyma harcını alın ve rulo haline getirin. Yağlı kâğıdı sonrasında strece sarın ve derin dondurucu da 1 gece dondurun. Döküm tavada bir gece beklettiğiniz kıyma rulosunu ince ince dilimleyerek kızartın. Etlerin bir tarafını mutlaka çıtır olarak kızartın. Tırnak pideleri küp küp doğrayın. Aynes tereyağı ile çıtır olana kadar kızartın. Ayrı bir tencerede sıvıyağı ve Aynes tereyağını eritin. Domates salçasını ekleyin ve kavurun. Rendelenmiş domatesleri ekleyin ve kaynatın. Tuz, karabiber ve toz şekeri ekleyin. Yeşil biberi ve çeri domatesleri kızartın. Tabaklama İçin; Aynes tereyağında kızarttığımız tırnak pideleri tabağın altına yerleştirin. Tabağın kenarına Aynes Süzme yoğurdu, yeşil biberi ve çeri domatesleri yerleştirin. Pidelerin üzerine domates sosunu koyun. Domates sosunun üzerine döner etlerini yerleştirin. En son üzerine Aynes tereyağını eritin ve kızgın şekilde üzerine dökün.