Bugün ne pişirsem? Beyaz peynirli su böreği tarifi ve malzemeleri! Beyaz peynirli su böreği nasıl yapılır?

Beyaz peynirli su böreği nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için beyaz peynirli su böreği tarifi ve malzemeleri nelerdir? Beyaz peynirli su böreği nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için beyaz peynirli su böreği tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEYAZ PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

MALZEMELER:

8 su bardağı un

3 su bardağı su

4 adet yumurta

2 çay kaşığı tuz

¼ limonun suyu

6-7 yemek kaşığı Aynes tereyağı

2 su bardağı Aynes beyaz peyniri

½ demet maydanoz

HAŞLAMAK İÇİN:

3 litre sıcak su

3 litre soğuk su

1 çorba kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Un, tuz, yumurta, limon suyu ve su ile kulak memesi kıvamında hamuru yoğurun. Hamuru 12 eşit bezeye bölün ve 1 saat dinlendirin. Hamuru yuvarlak şekilde açın.Tepsinin en alt katına haşlamadan yufkayı serin. Sıcak tuzlu suda haşlayın, haşlanan yufkaları soğuk suya alın ve sıkarak kabarık şekilde dizin. Aynes tereyağını eritin ve her ara kata tereyağı gezdirin. Aynes beyaz peyniri ve kıyılmış maydanozu karıştırın. 4 kat arası tereyağlı yufkadan sonra peynir karışımını koyun ve bu şekilde arasına tereyağı gezdirerek 12 katı tepsiye yerleştirin. Tepsiyi kare dilimler şeklinde dilimleyin. 180 derece fırında altın rengini alana kadar fırınlayın. Aynes ayran ile servis edebilirsiniz.