Bin aydan daha hayırlı gecede Melekler sizinle

Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail veya Ruh adındaki melek) o gece Rablerinin izniyle, her iş için inerler. O gece, tanyeri ağarıncaya kadar süren bir selâmettir.”(Kadir Suresi, 1-5) 

Kadir Gecesi, Kur’an-ı Kerim’de, “Kadir Suresi” olarak bir surede ve “O Ramazan ayı ki, insanları irşat etmek için, hak ile batılı ayıracak olan, hidayet rehberi ve deliller halinde bulunan Kur’ân onda indirildi.” (Bakara, 2.185) buyurulur. Kur’an’ın indirildiği gecenin de Kadir Gecesi olduğuna açıkça bu ayette dikkat çekilmese de Ramazan ayında indirildiğine dikkat çekilmiştir. Bu nedenle Ramazan,“Kur’an Ayı” olarak adlandırılmıştır. Kur’an-ı Kerim, elbette bir gecede indirilmedi. Aslı Levh-i Mahfuzda bulunan Kur’an-ı Kerim, Kadir Gecesi'nde dünya semasına indirilmiş ve oradan da yaklaşık 23 yılda, sure sure, ayet ayet, insanların ihtiyaçlarına ve sorulan sorulara göre Hz. Cebrail tarafından Hz. Muhammed (s.a.v)’e indirilmiştir. 

Bugünü Değerli kılan nedir?    

Bu geceye öyle bir özellik yüklenmiştir ki, daha önce hiçbir geceye yüklenmemiş ve hiçbir peygamberin ümmetine verilmemiştir. Meleklerin ve ruhların insan içine inip mescitlerine karışıp yollara sokaklara dağılıp sabah güneş doğana kadar, Allah için gayret gösteren bir insan bulmak için herkese,“selam” vererek sabaha ulaşmalarıdır. Kadir Geceniz mübarek olsun.