Beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası tarifi ve malzemeleri! Beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası nasıl yapılır?

Beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası nasıl hazırlanır? En güzel iftar sofraları için beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası tarifi ve malzemeleri nelerdir? Beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası nasıl yapılır?

En güzel iftar sofraları için beyaz peynirli kuru domatesli deniz börülcesi salatası tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

BEYAZ PEYNİRLİ KURU DOMATESLİ DENİZ BÖRÜLCESİ SALATASI

MALZEMELER:

2 demet deniz börülcesi

200 gr Aynes beyaz peynir

1 su bardağı kuru domates

½ çay bardağı badem

2 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI / 3-4 KİŞİLİK

Derin bir tencerede kaynar su da deniz börülcelerini haşlayın ve soğuk suya çıkarın. Deniz börülcelerini kılçıklarından sıyırarak bir kâseye ayıklayın. Bir karıştırma kabına zeytinyağı ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Sosun içine deniz börülcelerini alın. Küp doğranmış beyaz peynir, kuru domates ve kıyılmış bademi karıştırın. Deniz börülcesi salatasında dikkat edilmesi gereken husus deniz tuzunda yetiştikleri için salatanın tuzunu kontrol ederek ekleyin.