Ananaslı tropikal fırın tavuk

Ananaslı tropikal fırın tavuk nasıl yapılır? Ananaslı tropikal fırın tavuk tarifi...

MALZEMELER

* 2-3 dilim ananas

* 6-7 adet tavuk kalça

* 2 çorba kaşığı mısır nişastası

* 2 çorba kaşığı un

* 1 çay kaşığı tuz

* 2 su bardağı ayçiçek yağı

* 1 adet kırmızı kaliforniya biberi

* 1 adet sarı kaliforniya biberi

* 10-12 adet arpacık soğan

* 5-6 adet çeri domates

* 2 diş sarımsak

* 1 çorba kaşığı bal

* 2 çorba kaşığı Aynes tereyağı

* 1 çorba kaşığı un

* 1 su bardağı Aynes yağlı süt

*l 1 çay kaşığı muskat rendesi

* ½ çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI / 3-4 kişilik

Tavuk kalçalarını kabaca iri şekilde doğrayın. Unu ve mısır nişastasını tuzu karıştırın ve tavukların dışını ince şekilde kaplayın. Derin kızgın yağda tavukların dışını çıtır olana kadar kızartın. Ayrı bir tavada arpacık soğanı ve sarımsağı zeytinyağında çevirin. Kırmızı ve sarı biberleri de kabaca doğrayın ve domatesleri ekleyin sotelemeye devam edin. Ananasları küp doğrayın ve soteleyin.Tavukları, tuzu ve balı ekleyin ve tatları birleşene kadar çevirin. Ayrı bir sos tavasına Aynes tereyağını ve unu kavurun. Unu kavrulduktan sonra sütü ekleyin ve kıvam alıncaya kadar pişirin. Tuz ve muskatı ekleyin. Kaşar peynirinin yarısını beşamel sosuna ekleyin. Bir fırın kabına tavuklu sebze karışımını yerleştirdikten sonra üzerine beşameli dökün. Beşamelin en üst kısmına Aynes kaşar peynirini serin ve 180 derecede üzerini kızartana kadar fırınlayın. Yanında mevsim salatası ile sıcak servis edebilirsiniz.