Allah kimin en doğru yolda olduğunu bilir

Karakter sonradan edinilen bir şeydir. Doğuştan tertemiz olan insanın karakteristik yapısını belirleyen unsurlarla doğsak bile Kuran'ı kendimize yol haritası yapmalıyız.

DEV TÜRK BAYRAĞI HAYRAN BIRAKTI 

Taksim Camii inşaatında önemli bir aşama kaydedildi. Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz ay camii kubbesine Türk bayrağı asılmış ve görsel şölen oluşmuştu. Bir süredir kubbede asılı olan bayrağın yıprandığını gören yetkililer vinç yardımıyla bayrağın yenisini astı. Devasa Türk bayrağı görenleri hayran bıraktı. 

İSLAMİ RÜYA TABİRLERİ  

RÜYADA BAYRAM NAMAZI KILMAK 

Rüyasında, bayram namazını kıldı­ğını görmek borçlunun borcunu ödemesine, hastanın şi­fasına, sıkıntıdan genişliğe, hapisteyse kurtulmasına, gam ve kederin bitmesine, yerini mutluluğun almasına işarettir. Kurban Bayramı namazını kılmak memuriyete ve hakkı koruyup uygulamaya, adaleti yerine getirmeye, emaneti korumaya işarettir. 

GÜNÜN AYETİ

“Meryem oğlu İsa da: “Allah’ım, Rabbimiz, bizim üzerimize gökten bir sofra indir ki, bizim için, önce ve sonra gelenlerimiz için bir bayram ve senden bir mucize olsun. Bizi rızıklandır, sen rızık verenlerin en hayırlısısın!” dedi.”(Maide, 5/114) Bizler de gökten inen sofralar gibi, manevi sofralar, barış, kardeşlik ve huzur içinde bir bayram için dua ediyoruz, sizler de dua edin…

GÜNÜN HADİS-İ ŞERİF'İ

Ebû Hüreyre (r.a.)’den rivayete göre Rasülullah (s.a.v), şöyle buyurmuştur: 

“Dört şey vardır ki sevabı yedi yüze çıkartır: Fisebilillah vermek, anaya ve babaya harcamak, Ramazan bayramında çoluk çocuğa kurban kesmek. Dört şey de günahları siler: Ramazan orucu, Beytin haccı, Mescidi Nebevi’yi ve Kudüs’ü ziyaret.” (Râmûzü’l-Ehâdis, s.69/11.)

İLMİHAL KÖŞESİ

RAMAZAN BAYRAMI'NIN HÜKMÜ NEDİR? 

Ramazan Bayramı da Kurban Bayramı gibi akil baliğ olmuş her Müslüman'a vaciptir. Kadın erkek farkı yoktur. Herkes her namazı cemaatle kılabildiği gibi, Ramazan ve kurban bayramı namazlarını da kılabilirler. 

RABBİM SENDEN İSTİYORUM 

HALÎM İSMİYLE ÖZEL İSTEK DUASI 

Esmâ-i İlahi kendi miktarınca (88) defa “Ya Halîm” diye okunduktan bu isim ve Resülullah Efendimiz şefaatçi yapılarak şöyle dua edilebilir: 

  “Allah’ım! Rahmet Peygamberi ve Senin Peygamberin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ile sanayöneliyor ve senden istiyorum ki, “el-Halîm” ism-i şerifin hürmetine beni halim, selim ve sabırlı kıl teenni ile hareket etmeye muvaffak eyle! Her türlü aşırılıktan, fevrilikten, öfkesine kinine yenilip dinden, imandan, ahlaktan uzaklaşıp ateşe düşmekten muhafaza buyur. Beni yaşıma başıma, dinime imanıma uygun davranmaya muvaffak eyle! Resülullah Efendimizin temsil edip telkin buyurduğu Kur’an ahlakı ile yaşamaya muvaffak eyle!   

(Ey herkesi hidayet etmeye, doğru yola sevk etmeye, delileri akıllandırıp haylazları uslandırmaya gücü yeten Allah’ım! Benim eşimin (veya her kim için okunuyorsa adı söylenir) öfkesinden ve gazabından beni koru! Aklını başına almasını, yumuşak huylu ve ölçülü davranmasını, bana (ve çocuklarıma) karşı halim selim ve iyi davranmasını temin eyle!) 

Allah’ım!Kendisiyle sana yöneldiğim ismini ve Peygamberin Hz. Muhammed (s.a.v)’i bana şefaatçi kıl ve benim duamı kabul eyle, isteğimi ihsan eyle! Âmin!” 

ŞİİR KÖŞESİ

BAYRAM HAVASI 

Bu gece minareler kandil kandil yanıyor, 

İçimde kıpır kıpır duygular uyanıyor. 

*** 

Kuşlar kadar hür olmak hisleri var ruhumda, 

Kökleri çocukluğa uzanıp dayanıyor… 

***

Yeryüzü bir memleket, bir tek millet olmuş da; 

Sesler bir, sedalar bir; “Allah” diye kaynıyor. 

***

Tekbir sesleri sarmış dört yanı çepeçevre; 

Herkes “Allah rengine” bezenip boyanıyor. 

***

Beşikteki bebekten iki büklüm nineye; 

Bir duygu tütüyor ki, yeri göğü sarıyor. 

***

Varsın anlamasınlar bu sevinci gafiller; 

Bir nesil diriliyor, bir vicdan uyanıyor! 

***

Melekler yere inmiş, müminlerle kol kola; 

Yerdeki büyük sevinç gökte de yaşanıyor. 

***

Bugün herkes sevinçli, herkes mutlu ve güleç; 

Sağnak sağnak rahmet var; sevinç, sürur yağıyor. 

***

Evet, bayramımız var; gün doğdu ülkemize; 

Kutlu ve mutlu olsun bu bayram hepimize…