15 Temmuz'da ilk sela 123 yıl sonra ilk ezan

Asr-ı saadelun Antalya’nın fethinin simgelerinden olarak kabul edilen, ancak 1896’da çıkan yangından beri harabe halde olan Şehzade Korkut Camii’nde 123 yıl sonra ilk defa ezan okundu.

Vatandaşların taleplerini karşılamak için restorasyon çalışması bitmeden çıplak sesle ezan okuyan Antalya Müftüsü Osman Artan, “İnşallah gelecek yıl Ramazan ayında burada cemaatle namaz kılmayı istiyoruz” dedi. Artan, heyecanını ise şöyle anlattı: “15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Türkiye’de ilk selanın Antalya’da verildiğini öğrenmiştik sonradan. İlk selayı merkezi sistemden ben vermiştim. 123 yıl sonra fetih caimimizde ezan okumak da bana nasip oldu. İlk defa bu kadar ayaklarım titreyerek ezan okudum.”

Rabbim sadece senden istiyorum

Esmâ-i İlahi kendi miktarınca (270) defa “Yâ Kerîm” diye okunduktan bu isim ve Rasülullah Efendimiz şefaatçi yapılarak şöyle dua edilebilir: “Allah’ım! Rahmet Peygamberi ve Senin Peygamberin Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v) ile sana yöneliyor ve senden istiyorum ki, “el-Kerîm” ism-i şerifin hürmetine bana sahip olduğum nimetlerin kadrini bilip şükretmeye muvaffak eyle. Âmin!”