Uğraştırıcı yöntemlere son: Limonu böyle tutun, böyle sıkın! Suyu bol bol aksın...

Limon birçok insan tarafından tüketilen besinlerden biri. Ancak suyunu çıkarmak kimi zaman fazlaca kas gücü gerektirebiliyor. Bunun yanı sıra basit bir yöntem, limon suyunun bol bol akmasında yardımcı olabiliyor. Detaylar haberimizde...

OKAN KABUK

Limon hemen herkes tarafından tüketilen besinlerden biri. Çünkü yemeklere ve içeceklere eklenebiliyor. Lezzet katmasının yanı sıra sağlık açısından da faydalı olarak biliniyor. Bu nedenle pek çok kişi tüketmeyi tercih ediyor.

Bunun yanı sıra, limondaki suyu çıkarmak kimi zaman kolay olmuyor. Sertleşmiş limonu sıkmak kas gücü gerektirebiliyor. Öte yandan basit bir yöntem, uğraştırıcı yöntemlere son dedirtebiliyor. Zira limondaki suyun bol bol akmasında yardımcı olabiliyor.

Peki, bahsedilen yöntem nedir?

LİMON SIKMANIN BASİT YOLU

Limon sıkmak için tercih edilebilecek pek çok farklı yöntem bulunuyor. Bu yöntemlerden her biri aynı derecede kolaylık sunmuyor. Ayrıca basit yöntemlerden biri aşağıda yer alıyor.

Limon, öncelikle düz bir zemine koyulur.

Ardından el yardımıyla hafifçe bastırılarak yuvarlanır. Bu işlem, limonun yumuşamasında yardımcı olur.

Devamında yatay değil, dikey şekilde kesilir. Bu sayede daha fazla tutma imkanı elde edilir.

Bu işlemlerin sonucunda limondaki suyun daha kolay aktığı görülebilir.

Diğer Yöntem: Parça halindeki limonun ortasına çatal bastırılır. Çatal içindeyken çevrilerek ileri geri yapılır. Bu sayede limondaki suyun bol bol akması sağlanabilir.