TOKİ onlarca daire satacak! Ayda 11 bin TL'ye 2+1 ve 13 bin TL'ye 3+1 konut imkanı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, Ankara ve Malatya dahil olmak üzere Türkiye'deki çeşitli illerde 2+1 ve 3+1 taşınmaz satışı gerçekleştiriyor. Kuralı satış yöntemiyle alıcılarını bulan dairelerden bazıları, uygun fiyatları sayesinde dar gelirli vatandaşların da bütçesine hitap ediyor. Öte yandan TOKİ, 2+1 ve 3+1 daire satılacak yeni bir proje duyurdu. Proje kapsamında onlarca taşınmaz satılacak. Konutlarla ilgili detaylar haberimizde...

OKAN KABUK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ); İstanbul, Ankara, İzmir ve Malatya dahil olmak üzere Türkiye'deki çeşitli illerde zaman zaman taşınmaz satışa çıkarıyor. Kuralı satış yöntemi ile alıcılarını bulan daireler genellikle 120, 180 veya 240 ay vadeyle satılıyor. Bunun yanı sıra TOKİ tarafından satışa çıkarılan taşınmazlardan bazıları, uygun fiyatları sayesinde dar gelirli vatandaşların da bütçesine hitap ediyor.

Öte yandan TOKİ, Malatya'da yeni bir konut satış projesi duyurdu. Proje kapsamında onlarca daire satılacağı anlaşıldı. Peki, taşınmazlarla ilgili detaylar neler?

TOKİ ONLARCA DAİRE SATACAK

TOKİ tarafından, Malatya-Kale İkizpınar Mahallesi 268 Konut Toplu Konut Projesi kapsamında yer alan GK TİPİ 2+1 nitelikli toplam 51 adet dairenin ve GB TİPİ 3+1 nitelikli 30 adet taşınmazın kura yöntemiyle satışa çıkarıldığı açıklandı. Toplam taşınmaz sayısı 81 olarak belirtildi.

TOKİ tarafından Malatya'da satılacak en uygun 2+1 ve 3+1 konut aşağıda bulunuyor.

En uygun 3+1 daire; 265.507,20 TL peşinat, 180 ay vade ve 13.275,36 TL taksitten başlayan fiyatlarla alıcısını bulacak.

En uygun 2+1 konut; 224.574,34 TL peşinat, 180 ay vade ve 11.228,72 TL taksitten başlayan fiyatlarla satılacak.

Malatya ilinde satılacak söz konusu taşınmaz listesi aşağıda yer alıyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Malatya ilinde satılacak bahsedilen konutların başvuru ve satış işlemleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacak. Başvuru toplama işlemleri 01 Eylül 2025 - 19 Eylül 2025 tarihleri arasında tüm şubelerde gerçekleşecek.

Hak sahibi ve konut belirleme kurası, TOKİ Hizmet Binasında ve noter huzurunda 25 Eylül 2025 tarihinde seyircisiz olarak yapılacak.

Sözleşme imzalama işlemleri asil hak sahipleriyle 01 Ekim 2025 - 03 Ekim 2025 tarihleri arasında, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'nin Tüm Şubelerinde yapılacak.

Yedek hak sahipleri sözleşme imzalama işlemleri için, yedek hak sahiplerine SMS yoluyla ve internet sitesi üzerinden ilan edilmek suretiyle bilgi verilecek. Ayrıca Temerküz Şube olan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Malatya-KALE Şubesinde işlemler yapılacak.

Ek olarak, kura yöntemiyle satılacak konutların başvuru, kura ve sözleşme imzalama işlemlerine yönelik bilgiler aşağıda bulunuyor.

TAŞINMAZLARLA İLGİLİ DİĞER DETAYLAR

TOKİ tarafından Malatya ilinde satılacak söz konusu dairelerle ilgili bazı sözleşme şartları bulunuyor. Bunlardan birkaçı aşağıda yer alıyor.

Dairelere ait kalan borç bakiyesi ve aylık taksitlerin, her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda 2 kere, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranına göre artırılacağı açıklandı.

Taşınmazlar için taksit ödemelerinin, sözleşme tarihini takip eden ilk ay (Kasım 2025) itibariyle başlatılacağı belirtildi. Ayrıca ilk dönemsel artış tarihi Ocak 2026 olarak aktarıldı.

Dairelerle ilgili diğer detaylar aşağıda bulunuyor.

Renault taksitle otomobil satışını başlattı: Ayda 18.334 TL! Peşinat ise...