OKAN KABUK
Süt taşması sorunu bir anlık dalgınlık sonucunda meydana gelebilir. Bu nedenle pek çok insan kaynayan sütün başında bekler. Çünkü süt taşması sorunu ortaya çıktığında, uğraştırıcı bir temizlik işlemi gerekir.
Salça küflenmesi ise, tüketilememesine sebep olur. Ayrıca kimi zaman hızlıca küflenebilirken, kimi zaman daha uzun süre küflenmeden duruyor.
Bunun yanı sıra, bir malzeme ile iki sorun da çözülebiliyor. Çünkü hem süt taşması önleniyor hem de salça küflenmesi gecikiyor.
Süt taşması sorununu engelleyebilmek için cezveye istenilen miktarda süt dökülür. Ardından cezvenin kenarlarına sıvı yağ sürülür. Sıvı yağ, cezvedeki sütün yukarı çıkmasını engelleyebilir. Bu sayede sorun basitçe çözülür.
Salça küflenmesini önleyebilmek için satın alınan salça, cam bir kavanoza boşaltılır. Ardından kenar ve yüzey kısımlarındaki pürüzler güzelce temizlenir. Sonra salça küflenmesini engelleyebilmek için tüm yüzeyi kaplayacak şekilde zeytinyağı dökülür. Böylece salça küflenmesi yavaşlayabilir.