OKAN KABUK
Kış aylarında pek çok kişi tarafından tüketilen ayva, kendine has sert yapısıyla biliniyor. Ayrıca bu meyvenin yetişme koşulları, sertliği üzerinde etkili olabiliyor. Bunun yanı sıra ayva, insan sağlığına çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Bu nedenle sert olsa da birçok kişi tarafından tüketiliyor.
Faydalarından bazıları; sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olması, lif açısından zengin olması ve tokluk hissi sağlaması olarak sayılabiliyor.
Ayva genellikle sert yapısıyla biliniyor. Bunun yanı sıra, bazı yöntemlerle bu sertlik yumuşatılabiliyor. Ayrıca yumuşatma yöntemlerinden biri aşağıda bulunuyor.
Tahta kaşıkla ayvanın dış kabuğuna yavaş yavaş vurulur (bu işlemde sert yapısının yumuşamaya başladığı fark edilebilir).
Sonra kaşıkla oyulur ve bu şekilde doğranır (ayvanın sert yapısı kırıldığından dolayı daha kolay oyulacaktır).
Ardından soyulan meyvenin üstüne bir miktar limon sıkılır ve kaya tuzu ilave edilir.
Böylece ayvanın kuruluğu, boğaza takılma hissi ve buruk tadı azaltılabilir.
Not: Alerji etkisi oluşabilecek ya da farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin, yukarıdaki yöntemi denemeden önce uzman bir doktora danışmaları önerilir.