HABER MERKEZİ
Ramazan Bayramı arefesi dolayısıyla, 19 Mart 2026 Perşembe günü eczaneler genellikle yarım gün çalışıyor. Sabah saatlerinden öğlene kadar hizmet veren eczaneler, öğleden sonra resmi tatil nedeniyle kapanıyor.
Düzenli ilaç kullanan vatandaşlar, ''Arefe günü eczaneler açık mı?'' sorusunu araştırmaya başladı. Bunun yanı sıra, ''Arefe günü hastaneler açık mı, kapalı mı?'' ve ''Arefe günü sağlık ocakları hizmet verecek mi?'' soruları da merak ediliyor.
Düzenli ilaç kullananlar ve acil ilaç ihtiyacı olanlar için nöbetçi eczaneler devreye giriyor. Bayram öncesi eczanelerin çalışma saatlerini kontrol eden vatandaşlar, olası mağduriyetlerin önüne geçebiliyor.
Arefe günü yarım gün tatil olarak değerlendiriliyor. Saat 13.00'ten sonra başlayacak resmi tatil nedeniyle hastanelerin poliklinikleri, sağlık ocakları ve eczaneler hizmet vermeyecek.
Vatandaşlar 19 Mart Perşembe günü nöbetçi eczanelerden hizmet alabilecekler.
Bunun yanı sıra, hastanelerin acil bölümleri arefe günü ve bayram günlerinde açık olmaya devam edecek.
Nöbetçi eczanelerin bilgilerine e-Devlet üzerinden ulaşmak mümkün. Vatandaşlar, buradan nöbetçi eczanelerin adres ve iletişim detaylarını görüntüleyebiliyor.
e-Devlet nöbetçi eczane sorgulama ekranı için buraya tıklayınız.