Zengin seyahatin ucuz noktaları

UYGAR TAYLAN

uygartaylan@gmail.com

Yeni yıl hayallerinizin arasında bütçenizi çok fazla zorlamayacak bir yurtdışı gezisi planlıyorsanız sizin için dünyanın en ucuz 7 şehrini derledik. İşte kışın para biriktirip yazın krallar gibi tatil yapabileceğiniz bütçe dostu şehirler…

BANGKOK-TAYLAND

Bangkok, Uzakdoğu kültürünün en önemli ülkelerinden Tayland’ın melekler şehri anlamına gelen başkenti. Dünyanın en çılgın turist şehirlerinden biri olan Bangkok, oldukça düşük bütçelerle seyahat edebilirsiniz. Tayland, olağanüstü adaları, plajları ve tropik iklimiyle hem dinlenmek hem de balayılar için uğrak nokta hailine gelmiş.

MUMBAI-HİNDİSTAN

Hindistan’ın Mumbai şehri, yeni akım seyyahların popüler rotalarından biri. Gezmek için en ucuz şehirler arasında başı çeken Mumbai’de, toplam 25 TL’ye tüm bölgeyi gezebilirsiniz. Fakat şehirdeki kaos ve koku başınızı döndürebilir dikkat! 

HANOI-VIETNAM

Vietnam’ın motosiklet cenneti olarak bilinen başkenti Hanoi, bütçe dostu şehirlerin başını çekiyor. Hanoi’de çoğu otel ce ucuz hostellerin bulunduğu bölge Ho Guom Gölü çevresi. Gecelik 35 TL’ye lüks sayılabilecek bir yerde konaklayabilirsiniz. Sokak yemeklerinin meşhur olduğu şehirde siz yine de ne yediğinizi sorgulayın.

BUENOS AIRES-ARJANTIN

Eğlenceli gece hayatı ve tango dansı sayesinde gezegendeki en heyecan verici şehirlerden biri Buenos Aires… Arjantin’in dünyaca ünlü et yemekleriyle karnınızı doyurup uygun fiyatlara şehrin tadını çıkarabilirsiniz. 

BELGRAD-SIRBİSTAN

Beyaz şehir anlamına gelen Sırbistan’ın başkenti Belgrad, her yıl tekrarlanan festivalleriyle ve gece hayatıyla tam bir seyahat cenneti. Vize olmadan gidebileceğiniz Sırbistan’a sadece pasaportla girişi yapabilir ve uygun fiyatlara konaklayıp eğlenebilirsiniz.

PRAG-ÇEK CUMHURİYETİ

Her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Prag, romantik, aynı zamanda gotik bir mimariye sahip. Kendine ait masalsı binalarının yanı sıra kocaman yemyeşil parklarıyla Prag, Avrupa’nın mutlaka görülmesi gereken şehirlerinden biri… 13 liraya yemek yiyip 4 liraya Cappuccino içebileceğiniz şehirde, taksiye binip 1 kilometresi 2 liraya istediğiniz yere gidebilirsiniz.