Yürümüyor, bitsin demek yeterli

Gamze Topuz, yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından Evli ve Öfkeli adlı diziyle ekranlara geri döndü. Zor günleri geride bırakan güzel oyuncuyla hem diziyi hem de özel hayatında olup bitenleri konuştuk.

Dizide de evli bir adamla ilişki yaşayan Sevda Tepeli karakterini canlandıran ve  “Aldatmanın kadını erkeği olmaz” diyen Topuz’a göre, kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yok. “Yürümüyor, bitsin” demek yeterli.  

ARZU AKYOL

arzu.akyol@aksam.com.tr

Çok çalkantılı günler geçirdin. Şimdi her şey yolunda mı?

Valla her şey yolunda…Vaktimin büyük bir kısmını kızımla geçiriyorum. Kızım 7,5 aylık. Anneye en çok ihtiyacı olduğu zamanlarıymış. Gerçekten de beni görünce gözleri ışıldıyor. Koşarak ona gidiyorum. 

Annelik ne öğretti?

Hayatımdaki her şeyin sıralaması değişti. Daha önce işim, ben diye giderken şimdi Eliz, işim ve ben diye gidiyor sıralama. Her şeyi ona göre planlıyorum. İlk defa sevginin ne demek olduğunu anladım. Sevgi eskiden çiçek, bulut, güneşti. Şimdi emek, fedakârlık demek. Göğsünden boğazına bir tel titriyor sürekli. 

ALDATMA YOK

Doğum yaptın, anne oldun ve böyle zor bir dönemin akabinde, önce aldatıldığın sonra da aldattığın haberleriyle geldin gündeme… 

Ben konuşmadıkça böyle oluyor ama yine de konuşmayacağım.

Ama sen konuşmadıkça yazmaya devam edecekler… 
Allah aşkına bu haberleri yapan insanlar bir düşünsünler. Hamilelik, çocuk doğurmak, lohusalık zaten oldukça zor süreçler. Bu süreçte “İki kere aldattı” gibi haberler yaptılar. Böyle bir süreçte nasıl iki kere aldatıyorsun. 6 ay önce “Kırkı çıkmadan aldatıldı” diye haber yapanlar 6 ay sonra “İkinci kez eşini aldatan Gamze Topuz” diye haberler yapıyorlar. Ben ne söyleyeyim bu tutarsızlık karşısında? Aptala döndüm. Bir kere Mayıs 2015’ten beri devam eden bir boşanma davam var ve davayı Ümit Bey açtı. Yalan haberlere cevap vermek istiyorum ama dosyada basın yayın yasağı var. Sadece şu kadarını söyleyebilirim ki, dava yeni açılmadı. Dolayısıyla da ortada bir aldatma süreci yok. Ortaya çıkan yeni ilişki hayatımın yeni bir yerinde. 

Peki, o zaman genelleştirerek soralım. Aldatma, aldatılma kavramları ne ifade ediyor senin için? 
Kim ne yazarsa yazsın, hamilelik dönemimde, kızım doğduğunda ve sonrasında ne yaşadığımı ben biliyorum. Ailemi ya da kızımı utandıracak hiçbir şey yapmadım. Yaşadıklarımı anlatmam atlattığım o zor süreci değiştirmez. O yüzden söyleyecek hiçbir şeyim yok. Kızımı düşünmek zorundayım. Yarın internete girdiğinde benim ağzımdan babasıyla ilgili kötü bir şey okumasını istemiyorum. Çünkü o insan bundan sonra ömür boyu hayatımda var. Birlikte çok güzel bir şey yaptık biz onunla. Eliz'i...

Toplumun kadına karşı daha mı acımasız bu durumlarda?
Süren bir evlilik ya da ilişki varsa ve insanlar bu süreçte hayatlarına başka insan alıyorsa bu aldatmadır. Aldatmanın kadını erkeği olmaz. Kimsenin kimseye bunu yapmaya hakkı yoktur. İnsanlar bir zaman sonra artık birbirlerini sevmeyebilir. 
Karşındakini aptal yerine koymaktansa “Yürümüyor, bitsin” demek yeterlidir. 
Fakat ortada bir beraberlik yoksa birinin hayatından tamamen çıkmışsan, yaşanan şeye aldatma denilmez. 

KIZGIN DEĞİLİM

Eliz nasıl etkilendi o süreçten?
Eliz çok mutlu bir ortamda, koşulsuz sevgiyle büyüyor. Anneanne, dede var. Ben hep yanındayım. Hiçbir anını kaçırmadım.

Kızgın mısın Ümit’e?
Değilim. Biz onunla çok iyi arkadaştık. 
Bu fırtınalı dönem bittiğinde belki yine en yakın arkadaşım olacak, bilemem. 

Karşı cinsle ilişkilerde en çok pişman olduğun, "Bir daha asla yapmam" dediğin bir şey var mı?
Ben biraz kaderciyim. “Bunu yaşamam gerekiyormuş çünkü bundan öğrenmem gereken bir şey varmış” diye düşünüyorum. Mesela evliliğim… İnsanlar bundan pişmanlık duymam gerektiğini düşünüyor. Hâlbuki bana kızımı verdi bu evlilik. 

Evlilik defteri kapandı mı?
Planlı programlı yaşayan biri değilim. Hayat ne getirdiyse onu yaşadım. Şu anda sadece kızım ve işim var. Hayata tutunmaya çalışan bir anneyim ama ileride ne olacağını bilemem. Ayrıca evlilik güzel bir şey.

“Gamze hayat boyu öğrencidir” demişsin. Ne öğrendin şimdiye kadar?
Ne öğrendim biliyor musun? Hep öğretmeye devam edeceğini, öğretmeye devam edeceğini öğrendim (gülüyor). Öğrenmenin sonu yok derler ya. Hakikaten yok.

BU İŞ KIZIMIN KISMETİ

Son olarak “Evli ve Öfkeli” adlı dizide, evli bir adamla ilişki yaşayan bir kadını canlandırıyorsun. 
Evet. Sevda Tepeli Ayça karakterinin kocasını elinden alıyor. Bu dizide olduğum için çok mutluyum. Bir kere bir kadın hikâyesi. Senaryo çok güzel, ekip çok iyi. Çalıştığım kadınların hepsi birbirinden tatlı ama en önemlisi çalışma saatleri bana çok uygun. Eliz şu an 7,5 aylık ve 6-7 günlük bir iş temposunun içinde yer almam imkânsız. Şimdi haftanın sadece 3 günü çalışıyorum. Kızıma daha çok vakit ayırabiliyorum. Hakikaten kızımın şansıymış gibi geliyor bu iş. Kısmetiyle geldi.

HİÇ PİŞMAN OLMADIM

Baban avukatmış ve senin de avukat olmanı istermiş… Hiç “Keşke babamı dinleseydim” dedin mi?
Hiiiç pişman olmadım valla. İyi ki de oyuncu olmuşum. En büyük hayalimdi. 

En büyük hayalindi madem neden okulunu okumadın?
Ailem “Bu işlerin sağı solu belli olmaz. Önce bir üniversite oku” dedi. Ben de Bilgi Üniversitesi’nde Televizyon Gazeteciliği okudum. Ne kadar doğru söylediklerini şimdi anlıyorum. Yeri geliyor 2 sene işsiz kaldığın zamanlar olabiliyor. Bu durumlarda bir mesleğinin olması çok büyük bir avantaj. Ayrıca ben oyunculukla ilgili eğitimler alıyorum sürekli. Atölyelere, kurslara katılıyorum. Oyuncu koçlarıyla çalışıyorum. Şu an Kraft’ta Çağ Çalışkur’la çalışıyorum. Kendime yatırım yapıyorum. 

Başrol kaygın var mı?
Böyle bir kaygım hiç olmadı. Tek istediğim 70 yaşıma geldiğimde de oyunculuk yapabilmek. 

En deli hayalin ne meslekle ilgili?
Çok ütopik hayallerim var. Los Angeles’a gitmek, orada bir filmde oynamak istiyorum. Belki bir festival filmiyle yarışmalara katılmak… 

Hayallerinin önünde bir engel gibi görüyor musun çocuk sahibi olmayı?
Asla… Zaten ben her yola kızımla çıkacağım. Her şeyi ona göre programlayacağım.