Yükselen burcunuza göre en önemli ihtiyacınız nedir?

SEMA KILIÇ
sema_mavii@hotmail.com

İnsanın ihtiyaçları çoktur, çeşit çeşittir. İhtiyaçlar bitmez. Hayatın bir parçasıdır ve aslına bakarsanız, insanı harekete geçiren şey ‘istek’ten daha çok, ‘ihtiyaç’ duymaktır. İnsan istek duyduğu her şeyi gerçekleştirmek veya sahip olmak için harekete geçmeyebilir, istek ya güçlü değildir ya da isteğinde gerçekten samimi değildir ama ihtiyaç başka bir şeydir. İhtiyacım var, dediğimiz şey gerçekten sahip olmak istediğimiz bir şeydir. Onun için harekete geçmekte tereddüt etmeyiz. İhtiyaçlarımız hayatımızda olmazsa olmazlarımızdır. İsteklerimiz ise lükstür, gerçekten istersek onun için harekete geçeriz ama ihtiyaçlarımız yaşantımız için temel gereksinimlerdir, onlar her zaman önceliklerimizdir. Küçük bir tüyo size; bir isteğiniz gerçekleşmiyorsa, düşünce gücünüzle, onu bir ihtiyaca çevirin, bakın o zaman nasıl gerçekleşiyor. Konuyu sizlere Yükselen burcunuz bağlamında anlatacağım bu yazımda. Yükselen burcunuzu okuyarak en çok neye ihtiyacınız olduğu hakkında fikir edinip gerçekten tam olarak kendi istediğiniz gibi bir hayatı yaşamak için, hayatınızda ona daha bilinçli bir şekilde yer verebilirsiniz.  

Koç: Bir şey için savaşmaya ve zafer kazanmaya ihtiyacınız vardır. Çünkü ilk olmak, önde olmak, orijinal olmak ve kendi olmak istersiniz. Bunlar sizin olmazsa olmazlarınızdır. 

İkizler: İletişim sizin suyunuzdur. Ne şekilde olursa olsun, ister yazarak ister konuşarak ister şarkı söyleyerek, illaki ‘seslenmek’ istersiniz çevrenize ve dünyaya. Soru fikir üretmelisiniz. 

Aslan: Kendinize olan güveniniz, en temel ihtiyacınız. Güveniniz zayıfladı mı, iptal olursunuz. Ayrıca kalbiniz önemli, kalbiniz kırıldı mı, hayata küsersiniz. Onun için kalbinizi koruyun. 

Terazi: Çevrenizde güzellik, estetik, şıklık ve ssosyallik olmalı. bunlar size yaşadığınızı hissettirir. Sevilmek, beğenilmek de ihtiyacınızdır. Bunlar olmadan hayat size kuru gelir. 

Yay: İnandığınız bir hedefiniz olmalı. Hedefe odaklanmak, içinizdeki tüm potansiyeli harekete geçirir. Yaşadığınızı hissedersiniz. Ve gülmek. Neşe sizin olmazsa olmazınızdır.  

Kova: Değişim ve yenilik en büyük ihtiyacınızdır. Bir şeyler aynı kaldı mı sıkılırsınız. Tabii bunun altında özgürlük ihtiyacınız var. Özgürlük aslında en temel ihtiyacınızdır. 

Boğa: Hayatınızda güzelliğe, estetiğe, uyuma ve huzura ihtiyacınız vardır en çok. Gürültüden ve kargaşadan uzaklaşıp doğaya açılmak sizi şarj eder. Müzik, tiyatro vs. ruhunuzu besler. 

Yengeç: Hissetmelisiniz, duygularınızla olaya katılmalısınız. Başka türlü yapmak sizi tatmin etmez. Ayrıca yuvasal güvenlik olmazsa olmazınızdır. Bir yuva, bir sığınak şart. 

Başak: İş, hizmet etmek ve çalışmaktan alırsınız yakıtınızı. Bir işiniz olmalı, zekânızı besleyen, fikirlerinizi ve yüksek teknik becerilerinizi kullanın. İşsiz bırakmayın kendinizi. 

Akrep: Gizeme bayılırsınız. Zaten kendiniz çok gizemli birisinizdir, merak uyandırırsınız. Gizem çözmeye de bayılırsınız. Bir amaca gizlice hazırlanmak ve zafere ulaşmak önemli. 

Oğlak: Düzen, iş ve disiplin olmalı hayatınızda. Yoksa kendinizi agresif ve işe yaramaz hissedersiniz. Ulaşabileceğiniz bir amaç hayata tutunmanız için olmazsa olmaz ihtiyacınızdır. 

Balık: Bir hayaliniz olmalıdır. Sizi yaşamak için harekete geçirir. Hayalinizi engelleyen şeyler sizi hayattan kopartır. Onun için kaçarsınız bu tür şeylerden.