Yılın son Yeniay'ı Oğlak burcunda

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

29 Aralık’ta yılın son yeniayı 7 dereceyle saat 08.53’te Oğlak burcunda doğdu. Merküryen bir yeniay olacak ve Merkür Retro konumda. Demek ki geriye dönük yenilikler içinde olacağız. Yeniay derecesinde iki sabit yıldızımız hem şanslı hem şanssız nitelikte. Biri Kaus Borealis idealist ve insancıl fikri, adaleti temsil ederken, Facies ise  şiddetli ölümler ve liderlik için savaşı temsil ediyor. Hangisini beslerseniz onu büyüteceğiniz bir Yeniay… Anın yükseleni de 29 derece Oğlak burcu (zorlu bir derece). Yöneticisi Satürn Yay burcunda Juno’yla kavuşumda, Uranüs Ceres ve Jüpiter’le olumlu bağlantıda. Yeniay’da ki Oğlak stelyumu çok güçlü. Merkür, Plüto, Şans noktası ve ASC Oğlak vurgulu. Uranüs, Ceres ve Jüpiter arasında zıt açı, Uranüs Plüto arasında kare açı kalıbı var. Mars GAD ve Neptün kavuşumuyla, KAD’a karşıt açı oluşturuyor. Venüs ve Jüpiter arasında olumlu bağlantı var. Son olarak KAD ve Vertex noktasının Yeniaya açısı olumlu.

YENİAY 12. EVDE DOĞUYOR

Yeniay 12. evde doğuyor ve hemen yanında yer alan retro Merkür’ün de desteğiyle adeta tüm süreci doğru bir şekilde geri çekilerek değerlendirmeye alacağımız bir döneme giriyoruz. Neleri tamamladık? Neler eksik kaldı? Doğru neydi? Kim için ya da kimler için feda ettik kendimizi? Kendimizi ne kadar düşündük? Peki dürüstlük? Gerçeği mi yansıttık? Bize hep doğru olan mı öğretildi? Yoksa sadece öğretileni mi doğru saydık? Hepsi ve daha fazlası bu Yeniayın teması. Sonun başlangıcı da diyebiliriz. ASC noktamız 29 Oğlak, Merkür Retro ve Uranüs ise durağan ve düz harekete geçmeye hazırlanıyor. Aracımızı park yerinden çıkarmak ve yola çıkmak için önce geri vitese takmalı, aynadan geriye bakmalı ve ondan sonra ilerlemeliyiz. Aynen de bu enerjide olacağız. İç dünyamızı deşifre edecek, bilinçaltımızla yüzleşecek ve sorularımıza belki de rüyalar yoluyla yanıt bulacağız. Bu dönemde haberci rüyalar görebilirsiniz, tabii uyuyabilirseniz… Çünkü bilinçaltımızda çok fazla düşünce bizi bu dönem uyutmayabilir. 

MANTIK BİRLİKTELİKLERİ

Yeniay yöneticimiz Satürn 11. evde Juno’yla kavuşumda. Çok fazla kişinin kendini belki de feda ederek mutsuz olacağını bildiği halde var olan evlilik ya da ilişkisini koruma isteğini anlatan bu görünüm, bazılarımız için yaşlı kişilerle mantık birlikteliklerini de ortaya çıkarabilir. Ya da böyle durumlarda olanların, süreci sorgulayarak kökünden dönüştürme çabasını da. Çünkü Plüto Oğlak’ta ve Yeniay’a güçlü enerjilerini göndererek adeta var olan şartların dönüşmesini istiyor gibi. İsteklerimizi, dileklerimizi, bağlı bulunduğumuz sosyal çevremizi, arkadaşlarımızı çok fazla düşünüp değerlendireceğiz. Daha çok yalnız kalarak derin düşüncelerle vakit geçirebiliriz. 

SÜRPRİZLİ İLİŞKİLER

Mars 1. evde gezinirken geçmişe ve hayallerimize bıçak atarak ortaya çıkarmaktan yana. Burada enerjiyi doğru kullananlar, gitmesi gereken yönü yüksek sezgisellikle algılayarak hem planları uygulayabilir hem de hayallerini gerçekleştirebilir. Ancak bunu yapamayanlar, eylemsizliğin dibinde boğulmaya mahkûm, hayal kırıklıkları içinde alkole meyilli bir durumda kalabilirler. Geçmişin unutulan kısımlarından yeniden, sıra dışı ilişkiler sürprizlerle karşımıza çıkabilir. Zamanında rafa kalkan, umutsuz yaklaşılan bazı ortaklık ve iş birliği projeleri yeniden değerlendirmek istenebilir.  Eskiye ait her türlü konu, ilişki, düşünce şekli, yaşam biçimi dönüştürülmüşse ve eskiyi hatırlatmıyorsa bu Yeniay’da yeniden geleceğe rota çizebilir. Yeni sıfır başlangıçlar için 

zemin pek uygun değil.