Yıldızlar ülkemizin yakın geleceği için ne diyor!

SEMA KILIÇ
sema_mavii@hotmail.com

Ülkemiz ve bizler hayli zor zamanlardan geçiyoruz. Bu nedenle bu haftayı Türkiye'nin astrolojik analizine ayırdım. Yeniay ve Dolunay zamanlarının ülkemize etkilerini yazdım. Yaşadığımız başarısız darbe girişiminin ardından bakalım önümüzdeki süreçte Türkiye’yi neler bekliyor?

Türkiye akrep burcu

Bilmeyenler için not düşeyim; Türkiye 29 Ekim 1923, 20.00 Ankara doğumlu,  burcu Akrep, yükselen burcu Yengeç ve Ay burcu İkizler. Geçen darbe girişimi geçtiğimiz 19/20 Temmuz Oğlak Dolunayı'nın etkisi altında yaşanan bir olaydı. Önümüzdeki günlerde yine, çok önemli gökyüzü hareketleri olacak. Bunlardan en önemlisi, Güneş ve Ay tutulmaları. 18 Ağustos'ta Kova’da Ay tutulması, 1 Eylül'de Başak’ta Güneş tutulması ve 16 Eylül'de Balık’ta Ay tutulması gerçekleşecek. 
Ülkemizi ilgilendiriyor
Bu tutulmaların hepsi de ülkemizi ilgilendiren ve etkileyen tutulmalar. Ayrıca özgürlükle ilgili Uranüs gezegeninin ülkenin Satürn ve Merkür’üne karşıt açısının yaşadığımız döneme radikal olarak etkisi de çok önemli. Bu gezegen açıları darbe, özgürlük hareketleri, kaos, radikal isyanlar, radikal terör olayları gibi temaları tetikleyen etkiler yaratmakta. Yakın geleceğe odaklanınca, tutulmaların etkisini ve beraberinde diğer önemli gezegen hareketlerini, genel olarak bir çerçeve çizerek, astrolojik olarak yorumlamaya çalışayım. Bakalım, bu tutulmalar ve önemli transit gezegenler ülkemiz için neler diyor? 
Kova ay tutulması şaşırtacak
18 Ağustos Kova Ay Tutulması ülkemizi çok şaşırtan bir olaya işaret ediyor. Tutulma aktörlerinden Ay Kova’da ülkemizin 9. evinde olacak. Güneş Aslan’da Uranüs’le üçgen, hem Aslan Güneş hem Kova Ay ülkenin Jüpiter’iyle kare açı oluşturacak. Bunların anlamını çözmeye çalışırken, anladığım o ki, bu yıldızlar çok önemli bir ‘giz’in perdesini aralayacak. Saklanan, gizlenen bir gerçek artık ortaya çıkacak. Bu ülkenin gidişatını değiştirebilecek şaşırtıcı gelişmeleri tetikleyecek gibi görünüyor. Kova yurt dışı, yabancılar demektir… Bana öyle geliyor ki, 18 Ağustos’ta ülke ‘Fethullah Gülen’ davasına kitlenecek. Acaba ABD onu Türkiye'ye iade edecek mi diye düşünüyorum… Tutulma bunu tetikleyebilir diye not düşüyorum. 
Cumhurbaşkanı gündemde olacak
Kova Ay tutulmasının başka olası etkileri de var tabii. Bu arada belirteyim, yıldız açıları tek bir olasılıktan bahsetmez, olasılıklardan bahseder, hangi olasılık/lar gerçek olacak, onu zaman gösterir. Buna göre, Kova Ay tutulmasının diğer olasılı etkileri nedir diye yıldızlara baktığımda, gördüğüm ve anladığım o ki, bir önemli şahsiyeti ülkenin gündemine taşıyacak. Ülke ondan bahsedecek… Bu kişi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olabilir. Ayrıca Ay tutulmasının yıldızları AK Parti’nin haritasıyla çok etkileşim içinde. Bu tutulma AK Parti’yi etkileyen, gündeme oturtan bir tutulma. Bunlar haricinde, MHP’nin de gündemde olacağını not düşeyim bu tutulmada… Partide şaşırtıcı gelişmeler olabilir. Kova Ay tutulması sırasında, Güneş Aslan burcunda, çok güçlü pozisyonda, bu AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ı etkileyen bir durum gibi görünüyor. Anlaşılan o ki, Başkanlık sistemi konusu çok konuşulacak, hatta Başkanlık sistemi için düğmeye basılacak. Tutulmasın etkisinde, önemli bir şahsiyetin sağlık durumu da gündemin konularından biri olabilir bu arada. Sağlık durumu önemli bir ayrıntı. Kova Ay tutulmasının diğer etkilerine gelirsek, Kova’nın yönetici gezegeni Uranüs deprem, uçaklar, hava    şartlarıyla ilgili gezegenlerden biridir. Bunlara da dikkat edilmelidir. Ancak ben bu tutulmada depreme ihtimal vermiyorum. 
Deprem riskine  dikkat etmek gerekir
Bu tutulma da ülkemizi ilgilendiren çok önemli bir tutulma. İşte, bu tutulmada deprem olasılıklardan biri, tutulma zamanı civarında, deprem riskine dikkat etmek gerekir derim. Çünkü 9 derecede gerçekleşecek Başak Güneş tutulması direkt ülkemizin Kuzey Ay düğümünün üstünde olacak, Güney Ay düğümü ve Uranüs’le ve ayrıca transit Neptün’le de karşıt açı yapacak. Başak Güneş tutulması CHP’yi de ilgilendiren bir tutulma çünkü CHP Başak burcu. Partide değişim hareketleri başlayabilir bu dönemde. Ayrıca CHP skandal haberlere karşı dikkat etmeli çünkü birileri partiyi karıştırmak isteyebilir. Başak burcu ülkemizin dip evinde, 4. evde, dolayısıyla bu ülkenin iç işleri demektir. İç işleri, asayiş, içte-dışta her tür terör eylemlerine son derece dikkat etmeli derim tutulma civarında, yani yaklaşık 10 gün önce ve 10 gün sonrasına kadar dikkat edilmeli. Başak tutulması sıkıyönetim, OHAL gibi durumun devam edebileceğinin de işaretlerini taşıyor bu arada. Bu dönemde, canlı bomba veya önemli birine suikast olayı riskine de dikkat etmek gerekir derim. 
Kavgadan ve çatışmadan uzak durun
Direkt ülkenin ‘yönetim’ evinde gerçekleşecek bir tutulma bu! Rutinin bozulması, kaos yaratan durumlar, ülkenin yöneticilerini etkileyen ve ilgilendiren durumlar ve ülkenin gündemine oturan olayların dünyanın da dikkatini çekmesi...Yani Türkiye dünyanın gündeminde! Bu dönemde PKK ve IŞID terörü sanırım çok önemli gündem konuları olacak, gündeme yeniden gelecek. Ülkenin birlik beraberliğini bozacak durumlara dikkat edilmeli. Yine kavga ve çatışmadan uzak durulmalı. 
Jüpiter Terazi’de!
10 Eylül’den itibaren Terazi burcuna geçen ve yaklaşık 1 sene Terazi’de kalacak Jüpiter’in, ülkemizin haritasına etkileri büyük olacak. Transit Jüpiter’in etkisi bir düzen değişikliği, sistem veya yasa değişikliğine işaret ediyor…