Yeniliğin öncüsü TRT'den bir dönem dizisi daha

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

TRT Sadece ortaya konulan yapımlardaki içerik bakımından değil aynı zamanda dizi tekniği itibariyle de her zaman yeniliğin öncüsü oldu ve olmaya devam ediyor.  Yurt dışında başarılı yapımlarla dikkat çeken “mini dizi” türünün örneklerini özgün içeriklerle en başarılı şekilde Türk televizyon dünyasına getiren yine TRT oldu. Bunlardan en başarılı ve ilgi çeken “Çırağan Baskını” ile alakalı bir edebiyat dergisinde uzun bir inceleme yazısı kaleme almıştım. Yine hem teknik hem içerik bakımından ondan farklı olmayacağını düşündüğüm Payitaht Abdülhamid dizisi de bu nitelikte bir yapım. 

NOVELAS TURKA 

Bugün Güney Amerika’da izlenen dizilerimiz varsa ve bunlar oranın dizi literatürüne “Novelas Turka” yani Türk Dizileri anlamında bir kategori adı olarak da yerleştiyse, bizim televizyon dünyamızdan da iyi şeyler sadır olmaya başlamış demektir. 

AĞLA Ki KİM OLDUĞUN BİLİNSİN

Sevilen dizi “İçerde”nin oyuncusu Bensu Soral’ı iki bölümdür gözü yaşlı görüyoruz. Bazen insanın ağlama şekli bile onun geçmişi ve karakter yapısına dair çok şeyler anlatır. Onun rolündeki geçmişi temsil eden donuk bakışlarından dökülen gözyaşları sessiz ağlamayı öğrenirken acılara karşı dik durmayı talim etmiş bir kız çocuğunu saklıyor içinde. 

ELİF ÖZKUL SULTAN TAHTINDA 

Sunuculuk yönüyle tanıdığımız ve henüz oyunculuk kariyerinin başında olan Elif Özkul’a dönemin önemli isimlerinden Fehime Sultan rolü     iyi duracağa benziyor. Zira genç ve güzel oyuncunun Siyasal Bilimler mezunu olması yerinde bir tesadüf  yahut seçen tarafından göz önünde bulundurulduysa isabetli bir seçim olmuş.