Yeniden hayata tutunan Caner’in hikâyesi

Kamil Unutkan müzik aletleri satıyor. Hem bağlama hem de gitar dersleri veriyor. Şimdi de önce müşterisi, sonra çalışanı olan Caner’in hikâyesini kitaba dönüştürdü.

Peki, Caner’in bir kitabın sayfalarına konu olacak hikâyesi neydi? Caner, ölümle yaşam arasında yer alan incecik, tehlikeli bir ipte yürüyen bir gençti. Madde bağımlısıydı. Caner’in yeniden hayata tutunmasını sağlayan Kamil Bey ile Gün Işısın Gözlerim’de isimli kitabını konuştuk.     

EMİNE BIYIK

emine.biyik@aksam.com.tr

Kamil Unutkan kimdir, tanıyabilir miyiz sizi? 

İçimdeki merak duygusu sayesinde sürekli araştıran, sorgulayan ve her şeyi öğrenmeye çalışan biriyim. 

Müziğe sevdalı yaşama dair bütün güzelliklerin peşinden koşan bir adamım. Müziğe olan tutkum çocukluk yıllarındayken başlamıştı. Babam bağlama çalardı, duyduğum ses beni çok etkilerdi. Daha sonra bu ilgiyi tutkuya dönüştürene dek müzikle uğraşmaya başladım. Şimdi de bağlama ve gitar eğitimi verdiğim bir müzik mağazasına sahibim. 

Peki, yazıyla aranız nasıldı? 

Okuduğumuz her kitap ayrı bir hikâye… Aynı kitabı okur, başka başka anlamlar çıkarırız. Bazen bir kitabın ortasında yakalarım bu duyguyu. Hemen sayfa sayfa notlar alırım. Belli konu/konular üzerine düşüncelerimi kağıda dökmek, yazıyla aramda bir köprü kurdu.

Gün Işısın Gözlerimde’yi yazmaya nasıl karar verdiniz?

Kitabın kahramanı Caner bir gün dükkâna geldi. Gitarını satmak istediğini söyledi. Küçük bir miktar karşılığında gitarını satın aldım. Aynı günün akşamı ailesi dükkâna geldi ve Caner’i tarif etti. 

Gitarı satıp satmadığını öğrenmek istediler. Caner’in madde bağımlısı olduğunu ve sattığı gitar karşılığında verdiğim parayla uyuşturucu alacağını söylediler. Sonrasında ailesiyle bu konu üzerine neler yapabileceğimizi konuştuk. Benim gibi Caner de müziğe, enstrümanlara meraklı bir gençti. Aklıma bir fikir geldi ve ailesine benim yanımda çalışabileceğini söyledim. Bu fikir onların da çok hoşuna gitti. Her şey yolunda gitti ve Caner teklimi kabul etti. Patron-işçi ilişkimiz zamanla dostluğa evirildi. Onunla sohbet ediyor ve uyuşturucudan uzak tutmak için neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlatıyordum. Ona yardım etmek için elimden gelen her şeyi yapıyordum. Sonunda Caner ikna oldu ve ailesinin de desteğiyle verdiği mücadeleyle bu savaşı zaferle kazandı. Ben de uyuşturucuyu bırakıp yeniden hayata sıkı sıkıya tutunan bu gencin hikâyesini yazmak istedim. Sonucunda ortaya da “Gün Işısın Gözlerimde” çıktı.

En çok ne etkiledi sizi?
Caner’in, bu illetten kurtulmak için verdiği mücadele etkidi. 

Caner hayatını kitaba dönüştürmenize nasıl ikna oldu peki?
Kendisine, uyuşturucuya başlama nedenlerini ve bunun sonucunda yaşamış olduğu hayal kırıklığını ve yıkımlarını kitaba dönüştürmek istediğimi söyledim. Nedeninin de bu konuda farkındalık yaratmak olduğunu açıkladım. Belki kendisi gibi bağımlı olan bir genç bu kitabı okuyacak ve Caner’in hikâyesi ona umut olacaktı. Söylediklerim Caner’e de mantıklı geldi ve Gün Işısın Gözlerimde, kitap raflarındaki yerini aldı.

MERAK DUYGULARINI KAYBETMESİNLER

Gençlere ne tavsiye edersiniz bu konuda?
Kendilerini bilgiyle aydınlatıp en güzel erdemlerle yaşama tutunmalarını tavsiye ederim. Merak duygularını kaybetmesinler. 

Her yönüyle sosyal bireyler olmayı hedef edinsinler. Kendileri için gerekli bilginin ve gerçek güzelliğin peşinden koşsunlar. 

Yolları bir gün muhakkak başarı ve mutlulukla kesişecektir.