Yeni yılda yeni ve farklı bir dizi

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Kendisi her ne kadar “Onur bey bizim kitaplarımız sadece bir roman.” Dese de ben dolgun bir içeriği olan bu tarz, bir anlamda tezli eserlere hiç o gözle bakmadığım gibi edebiyatın hayal yönüyle bilimden bir adım önde olduğu gibi kurgu yazarlarının en azından bilinçaltının da bazı hadiselerden önde olduğuna inanırım. Özellikle bahsini ettiğim üçlemeden 'Pi' de orduyu darbeye zorlayan 'cemaat' liderinin karşısında aklın ve izanın sahip olduğu bir sahneyi çok önemsiyorum. Bunu kendisine sosyal medya üzerinden de ilettim. Her ne kadar bu üçlemede -'şeriat' kelimesinin yorumundaki etimolojik yanlışı kurgunun cilvesine vererek- bazı tasavvufi kavramlar üzerine getirilen yorumu kabul etmesem de aşağıdaki başlık altında ele alacağım bir husustan dolayı hiç değilse bu kavramları gençliğin gündemine taşıması itibariyle yaptığının önemli bir iş olduğunu düşünüyorum. Katıldığı TV programları ve bazı tartışma platformlarında kendisine yöneltilen eleştiriler eğer malumatı olmadığı bir konudaysa bu konuda hiç komplekse düşmeden “araştıracağım” diyecek kadar kendini bilen egosuyla barışık bir insan olduğu için yine aşağıdaki başlık dikkate alındığında tercih edilebilecek bir insan sevgili Azra. Bu yüzden yeni yılda Star TV’de ekrana gelecek olan Fi, Çi, Pi kitaplarından uyarlama dizi, hakkında tek yazı yazmakla yetineceğim bir diziye benzemiyor. 

DEMEK Kİ NEYMİŞ? 

Sosyal medyayı aşıp TV gündeminde önemli yer işgal eden bir hususta -özellikle birkaç okurumun ısrarıyla- 

son geldiğimiz noktayı şöyle özetlemek istiyorum: Televizyon sahibi olmak her konuda fikir beyan etmek 
olmadığı gibi; mecazı/edebi sanatları, uzmanı olduğumuz sahadaki metinleri çözümlemede değil de inkarda kullanmak veya cerbezede kullanmak gibi bir hak vermiyormuş bize. 

2016’NIN SON 2017’NİN İLK KLİBİ  

2016’dan TV ekranlarına düşen ve 2017’nin ilk haftasında (6 Ocak) sanatçının kendi VEVO kanalından Youtube’da yerini alacak olan 'Altın Kaplama' bence izlenmeye değer. 

DÜZELTME 

Yazımızın çıkış kaynağında Star Tv yazmasına rağmen, kendisini ilgili kaynaktan haberdar ettiğim, Berrak Taşpınar, FiÇiPi dizisinin Puhu Tv’de ekrana geleceğini hatırlatan bir mail göndermiş tarafımıza.