Yeni stadyumlar ve Cristiano Ronaldo

ENDER EREN

endereren@gmail.com

FIFA 18’in demosu geçtiğimiz günlerde futbolseverlerle buluştu. Beklediğimiz gibi listenin zirvesinde oyunun kapağında yer alan Cristiano Ronaldo yer alıyor ve onu Lionel Messi yakından takip ediyor. 

Oyunun demosunda Real Madrid, PSG, Manchester United, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern Münih, Chelsea, Juventus, LA Galaxy ve Toronto FC bulunuyor. Oynadığımız sürümdeki en güçlü iki takım ise 88 defans, 88 orta saha ve 86 hücum ile Real Madrid ve 88 defans, 84 orta saha, 87 hücum ile Bayern Münih'ti. Oyunun kapak futbolcusu olan C. Ronaldo ise 94 ortalamasıyla oyundaki en iyi futbolcu olarak karşımıza çıkıyor.  FIFA 18’de altı farklı depar animasyonu mevcut ve oyuncuların fiziksel özelliklerine göre bu animasyonlar devreye girecekler. FIFA 18’de hareket yapmak doğru pozisyon almak ile daha orantılı olmuş ve futbolcular etraflarındaki rakip oyunculara göre hareketlerinin yönünü tayin ediyorlar. Tabii yönü de aslen biz belirliyoruz, ancak ince ayarı oyun kendisi yapıyor. 

Taraftarlar çok renkli

FIFA 18’e kadar seyirci animasyonları hep birbirini tekrar eden, tipleri birbirinin aynısı olan karakterlerdi ve hoplayıp zıplamak dışında pek bir olayları yoktu. Artık gol sevincimizi taraftarlarla paylaşabiliyoruz, koştuğumuz tribünler daha da alevleniyor. Hatta taraftarlar ön koltuklara doğru akın edebiliyor (golün dakikası, güzelliği ve önemi de bu abartılı sevinçlerde pay sahibi). 

1. Cristiano Ronaldo Real Madrid 94

2. Lionel Messi Barcelona 93

3. Neymar Paris Saint-Germain 92

4. Luis Suarez  Barcelona 92

5. Manuel Neuer Bayern Münih 92

6. Robert Lewandowski Bayern Münih 91

7. Sergio Ramos Real Madrid 90

8. Eden Hazard Chelsea 90

9. Toni Kroos Real Madrid 90

10. Gonzalo Higuain  Juventus 90