Yeni koleksiyonumuz baharı müjdeliyor

AYSUN YILDIZ GÜNGÖR

aysun.yildiz@aksam.com.tr

Lion Diamond… Kadınların ruhunu yansıtan şık mücevherler ondan soruluyor. En değerli taşları, mükemmel bir el işçiliği ve sınırsız bir hayal gücüyle, büyüleyici tasarımlarda buluşturuyor. Tabii ki bütün bunların olmasında marka kurucusu ve sahibi Öznur Yakın’ın rolü büyük. Her an mükemmel görünmeyi başaran Yakın’la bir araya geldik, işin sırrını ve markasını konuştuk. 

Öznur Hanım nasılsınız, bu aralar neler yapıyorsunuz?

Teşekkürler, gayet iyiyim. Tatlı bir mücadele ve yoğunluk içindeyim… 2018’in ilk altı ayı için planladığımız süreci yarıladık… Koleksiyon, projeler, yurt içi ve yurtdışı fuar programları üzerine keyifle çalışıyoruz.

Lion Diamond’ın kurulduğu günden bugüne geldiği noktayı nasıl tanımlıyorsunuz?

2012 yılında markamızın çıkış sürecini oluşturan her bir detaydan uzaklaşmayarak bugünlere geldik. Elbette bulunduğumuz noktadan gayet memnunum. Hiçbir şey tesadüfen olmadı, her bir ayrıntıyı ince ince düşünerek, planlayarak bugünlere geldik. Bugün Lion Diamond ulaşmak istediği kişi ve mercilere ulaştı. Ancak bu noktaya gelmekten daha zor olan; bu başarı ve güveni sürdürebilmek… Ben ve ekibim bunun bilincinde olduğumuz için kısmen daha rahatım. Markamızın güzel haberlerini sizlerle paylaşmaya devam edeceğim...

Limon Diamond’ı diğer markalardan ayıran özellikler?

Burada ilk çıkış noktamız çok önemliydi. Tabii ki o zamandan beri devam eden istikrarımız ve iddialı oluşumuz, bizi diğer markalardan ayıran en önemli özellik. Ayrıca üretimden tüketiciye aracı olmadan mücevheri sunmamız. Biz bunun avantajını hem fiyatlarımıza hem anlatımlarımıza yansıtıyoruz. Son derece titiz, ince işçilikle, kusursuz taş mıhlama sanatıyla kişiye özel üretim ve yüksek kalite taş kullanımı vazgeçilmezlerimiz…

Lion Diamond’ı dünyada kimin üzerinde görseniz çok mutlu olursunuz?

Aslında mücevherlerimi görmek istediğim birçok kişide gördüm. Bu hem Türkiye’de bilinen isimler hem yurt dışında tanınan ünlüler içinde geçerli. Hatta bazı kraliyet ailelerine, prens ve prenseslere özel tasarımlar yapıp markamızı dünya çapında birçok kişiye ulaştırdık. Hiçbir zaman bireysel bir isim üzerinden gitmedim, her bir müşterim benim için sonsuz kıymetli ve değerli.

Zorlu’da ikinci mağazayı açtınız hayırlı olsun. Neden Zorlu?

Teşekkürler. Nuruosmaniye butik mağazamız ilk göz ağrımız hem otantik atmosferi hem bizim üretim yapan bir marka olmamız hasebiyle çıkış noktamız. Ancak misafirlerimizin gelişini kolaylaştırmak adına Zorlu’yu tercih ettik. Lokasyon ve lüksü bir arada sunabildiğimiz yer Zorlu mağazamız. 

HER BİRİ TEK PARÇA KİŞİYE ÖZEL

Biraz da şimdiden çok konuşulan koleksiyonunuzdan bahsedelim. Nasıl bir koleksiyon bekliyor mücevherseverleri? 

Yeni koleksiyonumuz adeta baharın müjdecisi. Renkli ve cıvıl cıvıl, günün her saatini her programını tamamlar nitelikte tasarladık. Ayrıca koleksiyonumuzun en özel ayrıntısı sadece kadınlar için değil, erkekler için de aynı heyecan ve çeşitliliği taşıması. Her biri tek parça ve alan kişiye özel…

Kaç parçadan oluşuyor ve hangi taşlar kullanıldı?

18 temel parçadan oluşan ve toplamda 45 çeşide ulaşan koleksiyonumuzda; renkli safir taşının tüm tonları, aqua marin, sedef, ametist ve quartz taşlarını pırlantanın farklı kesim ve karatlarıyla tamamladık.

Koleksiyonu neyi baz alarak oluşturdunuz?

 “Nefes”  koleksiyonumuzun ilham kaynağı doğanın en saf hali… Baharın tüm renklerini koleksiyonumuzdaki çizgilerde kullandık. 18 ayar beyaz, pembe ve sarı altın el işçiliğiyle ürettiğimiz montürlerde yumuşak geçişlere dikkat ettik. Kusursuz mıhlama sanatıyla yılın trendi baget ve prenses kesim pırlantalar koleksiyon genelinde hâkim. Uzun sallantılı kolyeler, çoklu takılan bileklikler, işaret parmağı yüzükler ve kıvrımlı hatlara sahip küpelerin yanı sıra bahar ve yaz döneminin vazgeçilmezi halhalları mücevhere dönüştürdük. 

HAYATIMIN HER ALANINDA PLANLIYIM

Yoğun bir iş temponuz var. Bu yoğunluk arasında evinize ve sosyal yaşamınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz?

Hayatımın her alanında iyi ekipler kurdum ve bunun için şükrediyorum. Evde iyi bir sistemim var ve bizimle yaş almış, çocuklarımı ve düzenimi benimsemiş bir ekibim var. İş hayatıma gelince yine profesyonel kişiler ve ekip ruhu hâkim. Ben değil, her zaman biz olmayı ilke edindik. Günlük program akışıma göre günün belirli saatinde iş kadınıyken, eve gittiğimde bir anne ve eş olduğumu asla unutmam. Çocuklarımın her birine kişisel tercihlerine göre plan yaparken akşamları mutlaka eşimle vakit geçirmeye dikkat ederim.

Vakit buldukça seyahat de yapıyorsunuz. Favori seyahat destinasyonlarınız nereler?

İtalya’nın ayrı bir yeri var bende. Birçok kez seyahat ettim ve birçok şehrini gezip görme fırsatım oldu. Milano, Floransa, Venedik, Roma, Napoli, Pompei, Toskana Bölgesi, Capri Adası, İtalyan Rivierası ismini başta verebileceklerim arasında… Bana “Türkiye haricinde nerede yaşayabilirsin?” diye sorsalar “Kesinlikle İtalya” derdim. Çünkü bu ülkede her şey var. İyi alışveriş, köklü ve etkileyici tarih, sıcak güler yüzlü insanlar, macera, moda, güzel sahiller ve tabii ki sanat…  

Moda sizin için ne kadar önemli?

Moda benim için bana yakışan her şeydir. Elbette güncel olan her şeyi takip ediyorum. Ancak kendime ait bir tarzımın olması beni mutlu ediyor.