Yaz makyajında trendler…

SİBEL ATEŞ YENGİN

sibel.ates@aksam.com.tr

Yazın sıcakta makyaj yapılmaz diyenlere pek aldanmayın L’Oréal Paris Makyaj Tasarımcısı Ali Rıza Özdemir’in makyaj önerilerini okuyun... 

Cildi makyaja hazır hale getirmek doğru bir makyajın temelini oluşturur. Makyaj için dikkat edilmesi gereken konu cildin temiz ve ışıltısının yerinde olmasıdır. Temiz, arındırılmış ve taze görünen bir cilt ekstra kapatıcıya ihtiyaç duymadan özgür bir yaz makyajının teminini oluşturur. Özellikle tatil planlarının, arkadaş buluşmalarının organize edildiği, ani planların çıkabildiği yaz aylarında cildi hızlıca ışıltısına kavuşturmak için tercihim L’Oréal Paris saf kil maskeleri. 

YAZIN TREND RENKLERİ 

Yaz dendiğinde akla gelen canlı renkler bu sezon da kendini gösteriyor. Geçen sezonun devam eden güzellik trendlerinin yanı sıra 80 ve 90’lara geri dönüş de yaşanıyor. Makyajda hem doğallığın hem de abartının öne çıktığı bir karmadan bahsedebiliriz. Özellikle cilt ve göz makyajını sade tutup dudakları cıvıl cıvıl renklerle öne çıkarmak favori bir teknik. Yine başka bir trend olan matlıkla bu renklerin buluştuğu ürünler tercih edilebilir. Benim en çok beğendiğim 

renkler mat ve opak özellikli likit rujlardan mor, koyu kırmızı ve pembe renkli olanlar. Bu renkler makyaja hem cool bir hava katıyor hem de sade makyajı dengeliyor. 

YAZ MAKYAJININ TAMAMLAYICILARI 

Yazın şık ve sade duran makyaj tarzlarından biri de nude tonlarını kullanarak yapılan makyaj. Yaz gecelerine de uygun olabilecek bu makyajda gözde hem far hem de baz özelliği taşıyan çok kullanışlı bir far keşfettim. L’Oréal Paris’in yeni Nudist serinde bulunan Infaillible Nudist Eye Paint’in 3 nude tondaki jel farları hem kolay uygulanabiliyor hem de kusursuz ve doğal bir görünüm kazandırıyor. Aynı serinin nude tondaki Infaillible Nudist Lip Paint mat likit rujları ise yaz gecelerindeki makyajın kusursuz tamamlayıcısı oluyor. Yazın koyu renk farlarla kirpik ve kaşları öne çıkararak kusursuz hale getirmek mümkün. Bu noktada kaliteli ürünler ve kişinin kendi renk tonuna uygun renklerin kullanılması doğal bir görünüm elde etmek için büyük önem taşıyor. Özellikle kaş konusunda sıkça duyduğum şikâyetlerden biri, kaş kalemlerindeki renklerin her kaş rengine uygun olmaması. Bu konudaki tavsiyem Brow Artist Xpert. Bu kaş kalemi özenle seçilmiş 5 doğal renk seçeneğine sahip ve üçgen ucuyla kolayca uygulanabiliyor. Bir ucundaki yumuşak şekil verici fırçası sayesinde de küçük dokunuşlarla doğal bir bitiş sağlıyor.