Yay burcu ve yeni ay etkileri

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

29 Kasım saat 14.19’da 7 derece Yay burcunda yeniay doğacak. Güneş’in ve Ay’ın aynı derecede buluştuğu bu Yeniay’a Juno, Merkür ve Satürn de Yay stelyumu oluşturarak eşlik ediyor. 8. evde doğan bir Yeniay olsa da aslında 9. evin konuları da öne çıkıyor. Yani yurtdışı ve yabancılarla ilgili durumlar, seyahatler, akademik eğitimler, inançlarımız,

ilahi adalet, mahkeme ve hukuksal konular ön plana çıkacak. Pazarlama, yayın, tanıtım, satış ve medya ve iletişim kanallarıyla ilgili alanlardaki olası krizlere yeni ve farklı çözümler getirerek yaklaşacağız. Sündürülen ve bekleyen durumlar çözüme kavuşmak için önümüze gelecek. Anın yükseleni Koç ve yöneticisi Mars Kova burcunda ılımlı açı yapıyor. Ayrıca Uranüs’le karşılıklı ağırlamada. Yani Uranüs’ü Kova’da ve Mars’ı da Koç’ta düşünebiliriz. Güçlü çalışıyorlar. Yeniay yöneticisi Jüpiter ise Terazi burcunda, ASC noktasına karşıt ama Yeniay’a olumlu açı yapıyor. Anın haritasında 4 önemli köşe evimiz ise öncü burçların liderliğinde. Hareket başlasın durumu yani. Nasıl hareket? Ani, hesapsız, hızlı ve öngörülemeyen bir hareket.

EVLİLİK İÇİN UYGUN DÖNEM

Bunun dışında, haritamızdaki gezegen yerleşimlerine göz attığımda Satürn’ün ASC, Uranüs, Ceres ve Şans Noktasına olumlu açısı var. Hakkıyla yapılan ve zamanı gelmiş her türlü hareket ve atılımın desteğini alıyoruz. ASC yöneticisiyle Yeniay yöneticisi Mars ve Jüpiter’in arasındaki olumlu kontak, hayattan zevk alarak büyük hedefler belirlemeyi, bu anlamda iş bitirici eylemler yapılabileceğini anlatıyor. Evlilik ve antlaşmalar için elverişli bir dönem.

DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR

Vesta ve Juno arasındaki olumlu kontakla yaratıcılık geliştirilen ve zenginlik temalı ilişki ve veya ortaklıklar kurulabilir. Bu durumda ruhen kişi amacına varmak için rol yapma kabiliyetini de geliştirebilir. Yani menfaat için çok farklı maskeler takma potansiyeli verir. Chiron Satürn karesiyle hâlâ yaşadıklarından ders almamış olanlar için sınavın devam ettiğini, davranış ve düşünce tekrarının kişiyi hiçbir yere götüremeyeceğini anlayacağız. Plüto / Venüs kavuşumu ise güçlü ve ciddi ilişki ya da ortaklıkların devrinin başladığını, devam eden sağlam ilişkilerin geleneksel olandan çıkarak dönüşüm göstereceğini ve karenin de tetiklenerek hayatlarımızdaki dönüşümün hâlâ devam ettiğini anlatıyor.

BİZDEN BEKLENMEYENİ YAPACAĞIZ

Detaylandıracak olursam; her türlü kriz yaratan durum ve belki kişilerle ilgili yeni ve değişik bakış açıları geliştirecek ve tabii çözümlerini de bulacağız. Geleceğe biraz daha iyimser yaklaşacak,  kendimizi öne alacak ve kendimizi düşünerek belki de bizden beklenmeyeni yapacağız. Zamanı gelmiş her türlü durum, konu ya da ilişkiler (+/-) açılacak. Bu belki bir ilişkinin başlaması, belki hak edilen bir işin kabulü, bir ortaklık, belki bir evliliğin bitmesi, belki doğum ya da yaşamın sonlanması olabilir. Bazı boşanmalarda kişiler eşlerinden bir servet niteliğinde nafaka alırken, bazılarının parasal sorunlarında çözülmeler olacak. Bazılarımız sosyal çevrelerinde hiç tahmin etmediği insanlarla tanışıp yakınlaşırken bu kişilerin ileride onların geleceğine faydalı olabilecek kişiler olduğunu hissedecekler. Aynı zamanda sosyal bilince hizmet edecek grup faaliyetleri artacak. İnsanlığa hizmet için bazı eylemler, gösteriler yapılacak.

PROGRAM DEĞİŞİKLİĞİ OLABİLİR

Yurtdışı ve yabancılarla çok ilgili olacağımız bu dönem, mesleğimizle ilgili akademik olarak da kendimizi geliştirmek isteyeceğiz. Bazılarımız eğitimlerini bir üst seviyeye çıkaracak. Bazıları için ülke değişiklikleri gündeme gelecek. Yabancı ülkede yapılacak anlaşmalı evlilikler gündeme gelebilir. Günlük hayatımızda birden çok işle veya konuyla uğraşacak ve ani gelişebilecek program değişikliklerini de kontrol edemeyeceğiz. Sağlık açısından, bacak ve ayaklarda kas ve kramplar, kırık çıkıklar artabilir, hormonal rahatsızlıklar, baş ağrıları olabilir. Yay’ın okunu doğru hedeflere isabet ettirmeniz dileğimle…