Yay burcu dolunayı

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Maddi kazançlar, kayıplar, evlilik ve ortaklık ilişkileri Yay burcunda gerçekleşen Dolunay’ın temaları arasında yer alıyor. Bu süreçte düşündüklerinize dikkat edin ve bir sınavda olduğunuzu unutmayın. 

9 Haziran’da saat 16.09’da Yay burcunun 18 derecesinde gerçekleşen Dolunay’ın yöneticilerinden Jüpiter durağan pozisyonda, Merkür ise İkizler burcunda. Ve yöneticilerimiz birbiriyle uyumlu açıda. 18 derecedeki sabit yıldızımız SABIK şanssız nitelikte ve kayıp enerji, ziyankârlık, çarpık işlerde başarıyla ilişkilendiriliyor. Bu nedenle Dolunay sürecinde özellikle yayıncılık, medya, internet, satış, pazarlama, reklam, seyahatler, hukuksal konular, ticaret faaliyetleri, iletişim konularında SABIK sabit yıldızının açılımlarıyla karşılaşabiliriz. Bir anda zamanın ya da emeğin boşa gitmesi, ziyan olmasıyla karşılaşabiliriz. Anın yükseleni Terazi burcu ve yöneticisi Venüs Boğa burcunda. Venüs derecesindeki diğer sabit yıldız SHARATON ise, şiddet, yenilgi, ufak yaralanmalar ve onur kaybıyla ilişkilendirilir. Dolunay 2. ve 8. ev aksında yükselenimiz Terazi ve yöneticisi de 7. ev de olduğundan yine ilişkilerimizle ilgili durumlar gündemimizi oluşturuyor. Parasal kazanç ve kayıplarımız, değer duygumuz, eş ya da ortağımızı ilgilendiren resmi konular, hukuksal davalar, yurt dışı seyahatlerimiz, yayıncılık, basın, medya, internet, satış, pazarlama ve reklam alanları, ticari yazışma ve anlaşmalar, evlilik ve ortaklık konuları bu Dolunayın temaları. 

RADİKAL DÖNÜŞÜMLER

Dolunayda Uranüs, Satürn, Pallas ve KAD arasındaki olumlu üçgen, çıkabilecek sorunlardan yenilikçi ve rekabetçi bir tutumla sıyrılabileceğimizi anlatıyor. Geleneksel olanı değil, denenmemişi izlemeliyiz. Özellikle İkizler Yeniayıyla duyduğumuz ve edindiğimiz bilgilerin ne kadar doğru olduğu bu Dolunayda kendisini çok net gösterecektir. Haritada yer alan iki mistik dörtgen açı kalıbı ise her durumda korunacağımızın ve ne olursa aslında olması gereken olduğu için olacağının işareti. Astrolojide aynı derecede yer alan gezegenler birlikte hareket ettiklerinden Plüton’un 18 derecede Oğlak’taki duruşu, Dolunay’ın plütonik etkilere sahip olduğundan da bahsediyor. Yukarıda anlattığım konuları kökten ve radikal anlamda dönüştürmemiz gerekiyor. Neptün’ün Ceres, Güneş ve Merkür’e yaptığı zorlayıcı açıya biraz dikkat etmek gerek ki; bu durum beslenmemizle, yediğimiz, içtiklerimizle ilgili bazı karışıklıkların, yanlış anlaşılmaların sağlığımızı olumsuz etkileyebileceğini gösteriyor. Doğru zannettiğimiz bir beslenme biçiminin aslında bize zarar verdiğini görebiliriz. Başka deyişle, doğru beslenme şeklini önce yanılarak belki hayal kırıklığı yaşayarak bulabileceğiz. Yanı sıra mizah yeteneğimiz ve hayal ücümüz de kuvvetli olacaktır. 

VADESİ BİTEN İLİŞKİLER

Jüpiter’in durağanlaşması sanki dualarımızın duyulmadığı hissi uyandırabilir. Sanki sürekli bir şanssızlıkla karşılaşıyoruz. Haritada Zeus ile 12. evde hareket eden Jüpiter, Dolunay’a yaptığı olumlu açıyla, düşündüklerimize dikkat etmemizi ve bu yavaşlama sürecinin aslında bizler için bir sınav niteliğinde olduğunu anlatıyor. Aslında bize olumsuz görünen ya da yavaşlayan ve aksaklık çıkan her konu, bakış açımızı niyet ve inançlarımızı nasıl etkileyeceği konusunda bir sınav. İsyan etmeden ve sürecin yavaşlığına saygı duyarak ve en önemlisi iyi düşünerek bu sınavı geçebiliriz. Haritada 2 büyük üçgen açı kalıbının apexinde yer alan Ay düğümleri hem zihinsel hem de eylemsel olarak hareketli bir dönemin vurgusunu yapıyor. Bu dönemin ve ilişkilerin çok kadersel olduğunu, vadesi gelen her ilişkinin biterken, vadesi gelen her ilişkinin de başlayacağını anlatıyor. 

AFFETMEYİ SEÇENLER İÇİN…

Chiron ve Vulcanus arasında olumlu açıya Satürn’ün karesi ise gönül yaralarımızın yine açılacağını ancak yaralarıyla yüzleşip onları şifalandırma azmi gösterenlerin de ödüllerini alacağını gösteriyor. Havlu atmayanlar, mücadele edenler, canı yanmasına rağmen karşı tarafın canını yakmadan affetmeyi seçenlerin sevineceği güzel gelişmeler olabilir. Ayrıca kalça ve bacak çıkığıyla ilgili bazı rahatsızlıklar da gündeme gelebilir. Her durumda sağlığınızla ilgili göstereceğiniz mücadele de sonuçta şifalanacaktır.