Yay burcu dolunayı başlıyor

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Zeus Olympos dağından yeryüzüne iniyor… Bizi dinlemek, sıkıntılarımıza son vermek için. Ama bir şartı var! Özel bir Dolunay. Zorlayıcı etkiler barındırmasına rağmen mucizevi yükselişleri, duaların kabulünü, bereketli ve sevgi dolu bir dönemi de anlatıyor. Gelin önce Dolunay’ın etkilerini inceleyelim. 29 Mayıs’ta saat 17.20 de Yay Burcunun 8 derecesinde Dolunay var. Güneş’in de aynı derecede İkizler burcunda yer aldığı bu Dolunay; 2 ve 8 ev akslarında oluyor. Dolunay aktörlerinin derecesinde yer alan sabit yıldızlar Mars karakterinde olduğundan bu Dolunay mücadele ettiğimiz, uğruna savaştığımız konuları aydınlatacaktır. Bu durumda parasal konular, öz değer duygumuz, sahip olduklarımız, ruhsal ve ekonomik krizler Dolunay’da dikkat çekebilir. Dolunay yöneticisi Jüpiter, yükselen noktasında olduğundan güçlü bir şifa enerjisi ve dönüşümü de açığa çıkarıyor. Karakterimizdeki kara delikler bu Dolunay’da ortaya çıkarak şifasını bulabilir. Anın haritasındaki güçlü ateş üçgeni yine eylemsel ve hareketli bir zamanı anlatıyor. Olaylar hızla meydana çıkabilir. Çünkü Uranüs’ün de ASC noktasına kurduğu açı, yine sabitlikte inat ettiğimiz, bırakmaktan korktuğumuz, vaz geçemediğimiz değerleri, beklenmeyen ve kontrol edemeyeceğimiz koşullarla karşımıza çıkararak değişime tabi tutuyor. Ayrıca yükselen yöneticisi Mars ise hem GAD ile kavuşum yapıyor hem de ASC’ye zorlayıcı bir açıyla bağlanıyor. Her durumda zor bir karar bizi bekleyebilir. Vazgeçmeye hazır değiliz belki, arkamızda bırakmaya hazır değiliz belki ancak bizim için doğru olmayan zaman sistemsel plan için doğru.

HAYALLERİNİZİN AŞKIYLA KARŞILABİLİRSİNİZ

Yay bilginin en yüksek en doymuş halidir. Yay yüksek bilinçtir. Yay yaşamı anladığımız ve bunun üzerine felsefe geliştirdiğimiz noktadır. Bu Dolunay, her birimiz için düşünce, bilgi, felsefe anlamında bir doymuşluğu ve tamamlanmışlığı anlatmakta. Bu durumda, parayla olan ilişkimiz ve ona kattığımız değer, sahip olduklarımız bu Dolunay’ın ana konusu olduğuna göre, bu konular için verdiğimiz çabada tutum değiştirmemiz belki de çabalamayı geride bırakmamız gerekiyor. Zira bir diğer Dolunay yöneticisi Merkür’ün ağır düşünen Boğa’nın 29 derecesindeki duruşu, yeni, hızlı ve de pratik bir düşünce şekliyle yeni kararlara, yeni mücadele planlarına bizi taşımak istemekte. Üstelik bir sonraki eylem planımızı hızlı ve pratik yaklaşımlarla çözme imkanı bulacağız. Venüs’ün Jüpiter ve Neptün ile kurduğu dayanışma harika. Büyük su üçgenini açığa çıkaran bu etki, İlahi gücün Yaradan’ın sevgisini içimizin en derinlerinde hissederek daha bereketli bir zamanı müjdelemekte. Bunun yanı sıra ilişkiler açısından hem dönüşüm hem de şifa zamanı adeta. Hayallerinizin aşkıyla karşılaşabilirsiniz. 

HABERCİ RÜYALAR GÖREBİLİRİZ

Çocuk istiyorsanız bu Dolunay bunun da müjdesini verebilir. Yeter ki en zor zamanlarımızda içimizdeki o ilahi güce sığınalım, ona inanalım o bize doğru yanıtı verecektir. Haberci ve mesaj içeren rüyalar görebiliriz bu dönem. Evrenden gelen mesajlara karşı uyanık olmalıyız. Bu noktada hem sistem tarafından hem de sevdiklerimiz tarafından sevgimiz test edilecektir. Çünkü bu güzel su üçgenine Satürn Venüs ile zorlayıcı bir açı oluşturarak adeta meydan okuyor. Sevgiyi, çözümü maddede arayanlar için zorlayıcı, manada ve derinlerde arayanlar için destekleyici etkilerden bahsedebiliriz.  Aynı Satürn Ay Düğümleri ile aynı derecede olduğundan birlikte hareket ediyor. Bu durumda her şeyin büyük bir sınavdan geçeceğini, zorlandığımız zaman göstereceğimiz tepkilerin kayıt edileceğini unutmayın. Bu Dolunay, her şeyin bir temize çekilme zamanının geldiğini anlatıyor. Kırılması zor kalıplar, geride bırakılması zor konular adeta bir doyma noktasıyla aydınlanırken, aslında bizlere de selam verip ileriye yani geleceğe yönelmekten başka bir şey kalmıyor.