Yatırımını yeteneğine yapan oyuncu Gülin İyigün

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Birkaç bölümdür 'Seksenler'de dikkatle takip ettiğim bir yetenek, Gülin İyigün. Kısa bir süre bu dizide varlık gösteren Aylin Kontante’ye benzetiyorum onun oyunculuk serüvenini. Zira sevgili Aylin de yeteneği doğrultusunda kendisini sürekli yenileyen ve hayatıyla iç içe olan mesleğini bir ölçüde yaşam tarzına döndürebilmiş bu niteliği ile geleceğe kalacak nadir isimlerden biri. İyigün de böyle bir yetenek. Kendisini takip ettiğim süre içerisinde kendisi ile alakalı bir yazı yazma tasavvurunda iken rast geldim, Türkiye’nin nadir magazin eklerinden biri olan Akşam Life’taki söyleşisine. O söyleşide güzel oyuncunun yatırımını oyunculuğu istikametinde kendisini eğitmeye yönelik eğitimine harcadığı yönündeki sözleri benim yukarıda kendisiyle alakalı tespitlerimi belgeleyen güzel bir dayanak noktası oldu. 

EKRAN ARKASI KİTAPSIZ KALMAMALI 

Bilişim teknolojisinin insan ihtiyaçları bağlamında zarardan çok faydası olduğuna inanıyorum. Bu söylediklerim birey odaklı olmakla birlikte toplumsal odaklıdır da. Ancak dijital kitap ve gazete karşısında kağıdın yenilmezliğini de vurgulamak isterim. Bu inancımdan dolayıdır ki 15 Temmuz kalkışmasının ertesinde kaleme aldığım bir yazıda yaşadıkları ve bulundukları konum itibari ile iki ismin mutlaka o geceyi kitaplaştırmasını arzu ettiğimi içeren bir yazı kaleme aldım. Bu iki ismin konumları dışında önemli bazı hususi yanları da vardı. Bunlardan ikisi kadınlık ve annelikti. Anneler evladına olan duygusu itibari ile bir şefkat kahramanıdır, bu kahramanca duyuş ve düşünüş içinde ekran önünde bir annenin gözlerini okumaya çalışırken, o gözler ardındaki zihin hazinesinin ve his deryasının satırlara dökülmesini bu yüzden de arzu etmiştim. Hande Fırat bu arzumuzu karşılıksız bırakmadı. 

BİR KİTAP ETRAFINDA MEGYN KELLY TECRÜBESİ

Yukarıdaki hususiyetler dikkate alındığında habercilerin tecrübelerini kitaplaştırmaları sadece kırılma dönemlerine tarihi şahitlik bağlamında mı olmalı? Elbette hayır! Tecrübe sadece kriz anlarına mahsus bir kazanım değildir. Bu şekilde düşündüğümüzde FOX TV’nin önemli 'anchor'ı Megyn Kelly’nin 2016 sonlarında çıkan 'Settle For More' kitabının Türkçeye çevrilmesi gerektiğini düşünüyorum.