Yarıyıl tatili için ebeveynlere ödevler

Tüm öğrencilerin sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili 20 Ocak’ta başlıyor. Peki, bu 15 gün en verimli nasıl geçirilir? Anne ve babalar tatili nasıl planlamalı? DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü’nden Uzman Psikolog Ayşen Kayahan anlattı.


- Yarıyıl tatili ailelerin çocuklarıyla zaman geçirmesi için iyi bir fırsat. Tatil yapabilir, müzeleri, tarihi yerleri gezebilir ve turlara katılabilirsiniz.  

- Çocuklar okul zamanında daha kolay kurallara uyar. Tatilde kurallar kısmen esnetilebilir ama tamamen kaldırılmamalıdır. Çocuğunuz televizyonla ya da teknolojik makinelerle daha fazla zaman geçirmek isteyebilir. İzin verebilirsiniz ancak sınır koymanız şart. 

- Çocuğunuzun sevdiği arkadaşlarını davet edip okul dışında zaman geçirmelerini sağlayabilirsiniz. 

- Çocuğunuzu hem fiziksel hem sosyal gelişimine çok büyük katkı sağlayan sporla ve sporun çeşitli dallarıyla tanıştırabilirsiniz. Ayrıca okul zamanı pek zaman bulunamayan sinema, gösteri, tiyatro gibi etkinliklere katılmasını sağlayabilirsiniz. 

- Paten, bowling gibi eğlenceli etkinliklere katılabilir, yüzme gibi ya da kayak gibi tatil sporları yapabilirsiniz.

- Kitapçıları dolaşın, kendi istediği kitaplar üzerinden uzlaşarak kitaplar alın ve evde birlikte okuyun. Size anlatmasını isteyin.

- Çocuğunuzun eğlenceli zaman geçirmesine katkıda bulunurken kitap okumasını ve ödevlerini bitirmesini de teşvik edin.