Yap hep ya da hiç!

MEHMET EMİN DEMİREZEN

emin.demirezen@aksam.com.tr

Dünyada kiteboard sporunun en büyük organizasyonu olan Dünya Kiteboarding Şampiyonası, geçen hafta Muğla’nın Akyaka ilçesinde gerçekleşti. Dünyanın en önemli sporcularının katıldığı yarışta kiteboard’un en popüler çocuğu Youri Zoon ile bir araya geldik. Geçen yıl da olduğu gibi bu yıl da Akyaka ve kendisini konuştuk… 

Akyaka’ya tekrar hoş geldin, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da buradasın, düşüncelerin neler?

Dediğin gibi bu sene de bu güzel yerde olmak çok güzel bir duygu. Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olan kiteboard şampiyonasının bir ayağında Akyaka’da olmak muhteşem. Geçen yıl biraz talihsiz bir dönem geçirmiştik burada ama bu sene tam tersi rüzgarın da bizimle birlikte olduğunu görmek daha da mutlu etti beni. Umarım gelecek yıl da burada olmaya devam ederim. Çünkü Akyaka inanılmaz bir atmosfere ve doğaya sahip.

Geçen seneyi senin açından değerlendirirsek nasıl bir yıldı?

Kiteboard yaparken çok mutluyum, geçen yıl da benim için inişli, çıkışlı bir yıl oldu. Ama elimden geldiğince daha çok çalışmaya çalışıyorum. Elbette hedefim her yıl bir önceki yıldan daha iyi olmak ama ben zaten bu sporda en başarılı sonuçları alan insanlardan biriyim. Elbette bunun bende yarattığı bir endişe durumu da var ama bundan korkmuyorum. Geçen seneye göre de daha iyi bir yıl geçireceğimi umut ediyorum. 

Söylediğin gibi 2 defa dünya şampiyonu oldun. Yani alabilecek en iyi dereceleri yakaladın zamanında. Peki şimdi neden o dönemlere geri dönmekte zorlanıyorsun?

Sanıldığı kadar kolay bir spor değil bu. Elbette bu başarıları elde ederken son derece titiz davranmaya çalışıyoruz. Ama bu noktada da her yıl aynı performansı ve dereceyi göstermek çok zor. Bir de baktığınızda çok yetenekli genç sporcular var. Her biri canavar gibi. Onlarla mücadele etmek de çok zor ama şampiyonluklar öyle sanıldığı kadar hayal değil. Yeniden o güzel anları paylaşmak benim için iyi olabilir, bunun için de zaferler kazanmaya çalışıyorum. 

SOSYAL MEDYA ÖNEMLİ

Gençlerle rekabet etmek zor mu?

Elbette… Bu sporda çok fazla genç yetenek var. Onlarla bir şekilde yarışmak beni de zorluyor ama bu durumu seviyorum. Hem onlar gelişiyor hem de ben.

Seni başka neler motive ediyor?

Sanırım hala kazanmak ve en iyisi olup olamayacağımı görmek… Bu hisler beni oldukça diri tutuyor diyebilirim. 

Başarılı olmak senin için ne kadar önemli?

Bir sporcu ya büyük oynamalı ya da hiç oynamamalı! Bu durum benim için başarılı olmak kavramını açıklıyor. Bu yüzden çok çalışıyorum…

Sosyal medyada oldukça popülersin. Bu sana bir motive kaynağı oluyor mu?

Elbette ama bu popülerlik sadece bende yok! Diğer arkadaşlarım da en az benim kadar aktif bir sosyal medya kullanıcısı. Tabii düşündüğünüzde bunun bizim tanınırlığımız açısından büyük bir katkısı oluyor. Bu da bizim gösterdiğimiz kadarıyla takipçilerin dikkatini çekiyor ve bu spora karşı ilgileri oluşuyor. Günümüzde sosyal medya kullanmayan da çok az sporcu var ama elbette ki bunun yararlarını oldukça fazla görüyoruz.