Venüs balık burcunda

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Gökyüzünün en güzeli Venüs nam-ı diğer Afrodite Balık burcunda; nam-ı diğer Poseidon’un kollarında. Bu kavuşum 4 Şubat’a kadar devam edecek.  Mitolojide deniz ve depremlerin Tanrısı Poseidon, astrolojide inançlarımızı, rüyalarımızı ve hayallerimizi anlatan Neptün’dür aslında. Ve bu ikili birbirinden çok hoşlanırlar. Venüs Balık burcunda yücelir. 

Bu süreçte, daha ahenkli, daha romantik ve daha düşsel bir enerji içinde olacağız. Venüs Balık‘ta düşlerle gerçekler yer değiştirmiş gibidir. Kişinin düşleri o kadar canlıdır ki onu gerçekle karıştırması muhtemeldir. Diğer taraftan düşlerin gerçeğe dönüşme potansiyeli de vardır. Öte yandan daha fazla çekici ve gizemli olmaya iter bizi. Güzel olmak ve lükse düşkünlük duygusu bu transitte artabilir. Müzik dinlemek, şiir yazmak, okumak bize keyif verir bu süreçte. Romantizm ararız ve bunu yansıtırız. İlişkilere aşırı bir romantizm duygusu hâkim olabilir. Mum ışığında yemek yemeler, ilginç yerlerde yapılan teklifler, ayakları yerden kesecek sürprizler bu dönem artabilir.   Uyumak, dinlenmek, miskinlik etmek hatta tembellik bu ara en çok istediklerimiz olabilir. Ayak bakımı ve sağlığı önem kazanır. Resim, bale, dans gibi güzel sanatların her dalına ilgi bu dönem artabilir. Bu sanatlarla uğraşan bazı kimseler öne çıkarak parlayabilir. Sanatsal faaliyetlerde daha fazla zaman geçirmek isteyebiliriz. Koku duyusu her zamankinden önemli olacağından, bazı parfüm markaları piyasaya yeni bir ürün çıkarabilir ve muhtemelen yılın kokusu da bu parfüm olur…

VENÜS’ÜN BURÇLARA ETKİSİ

Koç: Derin ve renkli düşler artar. Rüyalar film niteliğinde olur. Bilinçaltından kaynaklanan sorunlarınız hafifler.  Gizli ya da platonik aşk olabilir. Meditasyon, regresyon terapileri için uygun zamandır.

Boğa: Sosyal ortamlarda arkadaşlarınızla davet ve organizasyonlarda yer alabilir ve bundan da keyif alırsınız. Dikkatleri katılacağınız davetlerde üzerinize çekeceksiniz. Bir dileğiniz olabilir. Parasal anlamda sosyal 

çevrenizden destek alacaksınız.

İkizler: Meslek ve kariyerinizle ilgili bir süredir verdiğiniz zorlu mücadeleye biraz ara ve yumuşama gelebilir. Toplumsal imajınızla bu ara dikkatleri üstünüze çekebilirsiniz.

Yengeç: Yurtdışı ve yabancılarla ilgili konularda sevindirici gelişmeler olabilir. Ticaret hayatında para kazanmaya başlıyorsunuz. Satış, pazarlama ve medya alanlarında yükselme ve başarı söz konusu.

Aslan: Ortaklaşa gelir gider alanlarında var olan krizlere çözüm gelebilir. Paylaşımlarınızla ilgili yüzünüz gülecektir. 

Gizli bir hayranınıza dikkat!

Başak: İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili alanınızda yüzünüzü güldüren gelişmeler olabilir. Dargınsanız barışma, yalnızsanız hayatınıza biri girebilir.

Terazi: İş hayatınızda ve çalışma arkadaşlarınızla aranızda var olan sıkıntılar düzelebilir. İş arayanlar iş bulabilir. Sağlığınız düzeliyor.

Akrep: Yeni bir aşk kapıyı çalabilir. Bebek isteyenler için hamilelik zamanı. Çocuklarınızla ilgili sevindirici gelişmeler olabilir. Yaratıcılık geliştirdiğiniz bir konuda tanınabilirsiniz.

Yay: Ev ve ailenizde bir süredir devam eden sıkıntılı ve gergin durumlar, konular düzelebilir. Küs olduklarınızla bir barışma zemini sağlayabilirsiniz. Eve yönelik tadilat ya da yeni eşyalar alma zamanı.

Oğlak: Yakın çevreniz ve akrabalarınızla sıklıkta bir araya gelerek keyifli sohbetler ve geziler yapabilirsiniz. İnternet üzerinden yaptığınız bir şey tanınmanızı ve bu yolla para kazanmanızı sağlayabilir.

Kova: Güzel paralar kazanacağınız bir dönem. Öte yandan keyfiniz için hatta mistik konulara bolca para harcayabilirsiniz. Değer duygunuz yükseliyor.

Balık: Hem fiziksel hem ruhsal anlamda kendinizi baştan aşağı yenileyecek ve gayet iyi ve güzel hissedeceksiniz. Tüm gözlerin üzerinizde olmasından hem gizli bir hoşnutluk hem de bir mahcubiyet duyabilirsiniz.