Vahşli cinayetin arkasındaki sır kitap

Bir kuyudan gelen ağır koku üzerine olay yerine giden jandarma ekipleri, yakılmış bir ceset bulmuştu. Vahşi cinayet bir kitabı işaret ediyordu.

ÖZKAN TAMİRAK

ozkantamirak@gmail.com
twitter: @OzkanTamirak

AĞIR KOKU YAYILMIŞTI

Antalya’da sıcaklık öğleden sonraları 40 dereceyi bulmuştu. Nefes almakta bile zorluk çekiyordu Antalyalılar. Ali ve yakın arkadaşı Turan Kirişçiler köyündeki ormanlık alanda sabah saatlerinde sıcak bastırmadan yürüyüşe çıktılar. 

Ağaçların arasında geziyorlardı. Ağır bir koku dikkatlerini çekmişti iki arkadaşın.

BURADA CESET VAR

Ali etrafa bir göz gezdirdi. Kuyuyu fark etti. “Burdan mı geliyor acaba Turan?” diyerek kuyudan aşağıya baktı. Kuyunun dibinde yanmış bir ceset vardı. Korkmuşlardı. Hemen jandarma ihbar hattını arayarak ceset gördüklerini belirterek adresi verdiler.     En yakındaki jandarma birimi köye doğru harekete geçmişti. 

GÖREV ASTSUBAY VOLKAN'DA

Bir uzman çavuş ve iki jandarma er olay yerine geldiler. Hemen olay yeri inceleme ekibine ve itfaiyeye haber verdiler. Ceset 2 saat içerisinde kuyudan çıkarılarak Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Antalya Jandarmasının en deneyimli isimlerinden Astsubay Volkan bu soruşturmayı yürütecekti. Önce bu kişinin kimliğiyle ilgili kriminal raporu beklemeye başladı.  

POMPALI TÜFEKLE VURULMUŞ

“Maktül: Hulusi Gelişken. 25 yaşında. Başından pompalı tüfekle vurulmuş. Daha sonra yakılmış”. Rapor bu şekilde gelmişti. Volkan “cinayetten sonra kredi kartından para çekilmiş” bilgisi üzerine ATM kameralarının hemen toplanmasını istedi. Parayı çeken kişi tespit edilmişti.    

ÖLÜMÜN NEFESİ

Volkan yanına yardımcısı uzman çavuş Halil ve ekibini alarak parayı çeken M.C. isimli kişinin adresine baskına gitti. Evde kimse yoktu. Odaları didik didik eden Volkan’ın dikkatini Bir kitap çekti. ‘Ölümün Nefesi’. Aradıkları M.C. yazmıştı bu kitabı. Volkan arabada kitabı okumaya başladı. 1215 yılında geçiyordu hikaye. Vahşi cinayetlerin anlatıldığı bir     kitaptı. Volkan, bu işini sonunu çok merak etmeye başlamıştı. 

KREDİ KARTINDAN PARA ÇEKMİŞLER

Hulusi’nin kartından 3 kez para çekilmişti. Teknik takipten gelen bilgiler neticesinde şüpheliler belirlendi. 4 kişinin ismi vardı. Volkan 4 ayrı ekip oluşturarak jandarmaları adreslere yolladı. Kısa süre içerisinde İ.C, M.K, M.C. ve T.E.’yi gözaltına aldı. Volkan ise kitabı hızla bitirmişti. 

İKİ KEZ YAKMIŞLAR

Cinayette bu kitaptan esinlendiğini düşünüyordu. Bakalım sorguda neler çıkacaktı. Şüpheliler olayın alacak-verecek yüzünden işlendiğini Hulusi’yi iki kez yaktıklarını anlatıyordu. Ancak hepsi suçu birbirlerine atıyordu. Volkan ifadeleri tamamlamıştı. Artık karar yargınındı.  

BU KİTABIN ETKİSİ VAR MI?

Volkan, M.C.’yi özellikle dinlemek istedi. Ona yazdığı kitabını sordu. “Bu kitabı okuyarak mı işlendi cinayet” diye sordu. C. “kitapta yazılanlar tamamen benim kurgumdu” diye cevap verdi. Arkadaşlarına da kitabından hediye etmişti. “Acaba kitaptan etkilenmişler miydi?” diye düşünmeden de edemedi. 

AİLESİ BİLGİ BEKLİYORDU

Talihsiz gencin acılı ailesi jandarmaya gelmişti. Olay hakkında bilgi almak istiyorlardı. Canları yanıyordu. Yine zor görev Volkan’ındı. Onları içeriye aldı, oturttu. “Niye öldürdüler oğlumu?” diye soruyordu acılı baba. Volkan odaya su söyleyerek aileyi bilgilendirmeye başladı.