Unutulmaz bir yılbaşı için 4 benzersiz şehir

Ligarba Turizm, unutulmaz bir yılbaşı deneyimi için 10 benzersiz şehri eğlence severler için listeliyor. Hala yeni yıl planı yapmayanlar, bu liste tam size göre!

ATİNA, YUNANİSTAN

Yılbaşı gecesinden beklentisi; “Boyunu, huyunu boş ver de kültürü kültürüme olsun, mutfağı karnımı doyursun” olanlar. “Vurup patlatacağım, çalıp oynayacağım, ne kadar tabak varsa kırıp atacağım” deyip eğlenceye susayanlar. Hayalinizdeki kutlamayı uzaklarda aramayın, kapı komşumuza bir göz atın deriz! Çeşit çeşit zeytinyağlı mezesiyle gözünüz bir güzel doyar, tazecik balıklarıyla midelerde bayram havası çalar, lezzeti de damak tadımıza bir uyar, pir uyar. Hem küçük bir seyahat hem unutulmaz bir “sirtaki night” için geri sayım çoktan başladı, ne dersiniz? Yeter ki harekete geçin, tek adımla geçiyoruz sınır ötesine, harika bir deneyim yaşayıp dönüyoruz geriye!

PRAG

Nehrin üstünde salınan bir kayıkta, gökyüzünde ard arda patlayan havai fişeklerin büyülü görüntüsünün altında, romantik bir şehir manzarasının kıyısında yeni bir yılı selamlamak ister misin? Yeni yılla gelen umutların sıcağını, ömür boyu muhafaza etmek için Prag iyi fikir.

ROMA, İTALYA

İster kolunda aşkın, tarihin derinine yolculuk ederek nostalji içinde harika bir romantizm yaşa, ister gürültülü gecelerin gizemine kapılıp dans etmeyi arzula, Roma kişiye özel alternatif kutlamalarıyla, yeni yıl gecelerinde “siz düşleyin biz yapalım” iddiası taşıyor. St. Peter Meydanında Papa, Hz. İsa’nın doğumunu simgeleyen, görülmeye değer bir törene imza atıyor. 

PARİS, FRANSA

Paris’te “başka” olmayan bir şey var mı? Aşk başka, sanat başka, yılbaşı zaten başka, kısacası bambaşka bir deneyim yaşamak isteyenler; haydi sıraya! Paris’e gitme gönüllüleri çoktan dizildiler ön taraflara! Şehrin her adımında ciğerlerinizi sanatla, kültürle dolacak.