Ulaşılması zor en temiz suları arayış zamanı…

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Şans, bolluk, bereket ve fırsatların gezegeni Jüpiter 11 Ekim’de Akrep burcuna geçerek bir yıl boyunca Akreplerin hayatına şans yıldızlarını dağıtacak. Peki, diğer burçlara etkisi nasıl olacak? Yazımızda…

11 Ekim’de Akrep burcuna girecek Jüpiter seyahatinde 8 Mart’ta retroya girecek ve 10 Temmuz’da tekrar düz harekete dönerek 8 Kasım’a kadar bu burçta ilerleyecek. Astrolojide Jüpiter uzun yolculukları, inançları, yurtdışı konularını, hak hukuk ve adaleti, farklı dil ve kültürleri, yüksek eğitimi, felsefeyi, medya, basın, yayıncılığı ve yayılmayı anlatır. 9. evin tek, 12. evin ikinci yöneticisidir. Jüpiter büyüteç gibidir. Girdiği alanı büyütür. Bu yüzden transitlerinde değdiği alanı olgunlaştırmamızı ister. Haritalarımızdaki yerleşimi inancımızı, şanslı olduğumuz ve korunduğumuz alanları, olgunlaştırmamız gereken yönümüzü anlatır. Her yıl bir burca girerek o burcun 12 yıl boyunca biriktirdiği, beklediği, emek verdiği ve üzerinde çalıştığı imkânları sunar. Onun transitleri çok kıymetlidir ve iyicil etkiler sunar. Bu gezegenin bir gölge tarafı vardır ki transitleri biraz rehavet ve tembellik verebilir. Kişi, şansı ayağına bekleyebilir. Bu tuzaktır. O her zaman önce hareketin bizden gelmesini ister. Gerisini o halledecektir. O yüzden değdiği alanlarda mutlaka hareket etmemiz önemlidir. Onun transitlerinde bazen hayatımızda bitişler de olabilir ancak bu bitişler daha iyi bir başlangıca ulaşmamız içindir. Şimdi bir yıl boyunca Akrep burcunda ilerleyecek olan Jüpiter’i burada hem Mars ile ve hem de Plüton ile kavuşmuş gibi düşünebiliriz. 

Jüpiter Akrep yolculuğunda; aşırı tutku, yoğun konsantrasyon, kurnaz ve fırsatları değerlendiren bir enerji getirir. Her türlü durumdan kendisine fayda sağlama becerisi getirir. Kıskançlığın dozu biraz artabilir. Başkalarının kaynaklarından maksimum faydalanma ve avantaj elde ettirir. Yüksek kazanç getirir. Cinsel eğilimlerde yoğunluk artabilir. Gizli ilimlere ve ölüm ötesi deneyimlere merak artarken, derinlerde yatanı merak ederek kişiyi büyük araştırmalara itebilir. Kişi mutlaka aradığını bulur. Gizlilik önem kazandığından, mahremiyet gerektiren yolculuklara çıkmaya meyil artabilir. Güç ve otorite kurmak önem kazanır. Biraz hesapçılık, fırsatçılık ve çıkarcılık enerjilerini çoğaltabilir. Kişinin sinirleri sağlam olur. 

BURÇLARA ETKİSİ

KOÇ BURCU: Başkalarının kaynaklarından güç elde ederek avantaj sağlayabilirsiniz. Kredi vergi nafaka miras ve resmi kuruluşlarla ilgili alanlarda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Eş ya da ortağınızın kaynaklarından istifade edebilirsiniz. Gizli olan her konuda araştırma yaparak elde edeceğiniz bilgilerle bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Parasal krizleriniz çözümleniyor. 

BOĞA BURCU: İkili ilişkileriniz, evlilik ve ortaklık konularında bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Bekârsanız evlilik yılı olabilir veya ortaklı bir işe girişebilirsiniz. Geleceğinizde önemli rol oynayacak  kişilerle tanışabilirsiniz.

İKİZLER BURCU: Çalışma hayatınızda ve gündelik yaşamınızda bazı fırsatlar elde  edebilirsiniz. İş arkadaşlarınızla uyumlu çalışmalar yapabilirsiniz. Sağlıklı bir yıl geçireceksiniz. İş değişiklikleri veya işinizi geliştireceğiniz  durumlar olabilir.

YENGEÇ BURCU: Aşk hayatınız ve çocuklarla ilgili konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Hamile kalabilirsiniz. Bekârsanız gizemli bir partnerle tutkulu bir aşk yaşayabilirsiniz. Sezgileriniz güçlenebilir. Şans oyunlarından ikramiye kazanabilirsiniz.

JÜPİTER’DEN DESTEK

ASLAN BURCU: Ev ve ailenizle ilgili konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Aileniz genişleyebilir. Ev alabilirsiniz ya da eviniz değerlenebilir. Evlenebilirsiniz.

BAŞAK BURCU: Yakın çevreniz, kardeş ve akrabalarınızla ilgili konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Satış pazarlama reklam medya gibi alanlarda mesleğinizle ilgili tanınma kazanabilirsiniz. İletişim kanallarınız genişleyebilir.

TERAZİ BURCU: Finans ve parasal konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Kazançlarınızda artış söz konusu. Birden fazla iş teklifi ve buna bağlı çoklu kazanç imkânı olabilir. Ticaret hayatınızda avantajlı olacağınız bir dönem.

AKREP BURCU: 12 yıldır beklediğiniz şans ve fırsatları bu yıl hareket ederek hayatınızın hemen her alanına çekebilirsiniz. Jüpiter tüm yıl  size beklediğiniz güzel gelişmeleri getirecektir. Bir tek  kilo almamaya dikkat edin!

KOVALAR YÜKSELEBİLİR

YAY BURCU: Büyük farkındalıklar ve ruhsal genişlemeler kazanabilirsiniz. İç dünyanıza yapacağınız derin yolculuklar bir sonraki sene size büyük avantajlar getirecektir. Beklemediğiniz her konuda şans ayağınıza gelebilir.

OĞLAK BURCU: Sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızla ilgili konularda bazı fırsatlar elde edeceksiniz. Sosyal çevreniz genişleyecek ve geleceğinizde önemli katkı sağlayacak kişilerle tanışma şansınız olacak. Bir dileğiniz bu yıl gerçekleşebilir.

KOVA BURCU: Mesleğiniz ve kariyer yaşamınızda bazı fırsatlar elde edeceksiniz. Toplumsal imajınız bu yıl önem kazanacak. Evlenebilirsiniz. Mesleğinizde yükselebilirsiniz. Sizin için daha iyi olacak bir işe geçebilirsiniz.

BALIK BURCU: Yurtdışı ve akademik başarılarla ilgili konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz. Uzun seyahatleriniz artabilir. Mesleğinizde ya da eğitim hayatınızda şanslı olacağınız bir yıl. Hukuksal süreçleriniz olumlu geçebilir. Yayıncılık alanında tanınma ve büyüme sağlayabilirsiniz. Yeni bir dil öğrenebilir, yurtdışına yerleşebilirsiniz. 

JÜPİTER AKREP BURCUNDA

KOÇ BURCU: Başkalarının kaynaklarından güç elde ederek avantaj sağlayabilirsiniz. 

İKİZLER BURCU: Çalışma hayatınızda ve gündelik yaşamınızda bazı fırsatlar elde  edebilirsiniz.

BOĞA BURCU: İkili ilişkileriniz, evlilik ve ortaklık konularında bazı fırsatlar elde edebilirsiniz.

YAY BURCU: Büyük farkındalıklar ve ruhsal genişlemeler kazanabilirsiniz. 

BALIK BURCU: Yurtdışı ve akademik başarılarla ilgili konularda bazı fırsatlar elde edebilirsiniz.