Ufak tefek entrika kalitesi

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

“Ufak Tefek Cinayetler” dizisinde olaylar, bir site bağlamındaki sıradan entrikaları çoktan aştı. Elbette bu bir başarıdır. Bir haber sitesinin yorumuna göre Merve’nin son oyunu haşhaşileri hatırlattı. 26. bölümün ardından gelecek bölümden de ilk sahne yayınlandı. Çocuğu olur umuduyla ansızın çıkıp gelen eski okul arkadaşı ve meslektaşına tedavi olmayı kabul eden Oya’nın durumu gittikçe kötüleşiyor. Oyun bununla da kalmadı. Merve son bölümde eski kayınvalidesini de Serhat’a karşı algı yaratmak için kullandı. Bu algının hedefine ulaşması Serhat’ın ağzından: “Ben senin için bir proje miyim?” şeklinde kendini gösterdi. 

YEMEKTEYİZ’DE ONURLU FARK

Yarışmacıların bazı yanlış tutumlarından dolayı “nimete karşı” tutum bağlamında çok eleştiri alıyordu. Yemekteyiz’in sunucusu Onur beyin bu yarışmada varlığı hem yarışma için bire emniyet sübabı vazifesi gördü hem de yer yer açıklamaları izleyici karşısında yanlış algıları giderdi diye düşünüyorum.  Son bölümlerden birinde Yemekteyiz yarışması 23 Nisan 2018 tarihinde yeni hafta yarışmacılarının katıldığı yeni hafta ile başladı. Yarışmanın başlaması ile ilk dikkat çeken ise yarışmada küçüklüğünden beri başkasının yaptığı yemekleri yiyemeyen yarışmacı Sibel hanım, yarışmaya bu huyundan kurtulmak için geldiğini anlattı. Bu durum programın fayda yönünü de ön plana çıkardı. 

AZ OLSUN AMA KALİTELİ OLSUN

TV-DİZİ haber sitelerinin yalancısıyım. Habere göre: on sezonda dizilerle müthiş bir mücadele veren kanallar, artık yeni sezonda yeni bir politika belirlemek zorunda kaldı. Onlarca dizinin bin bir hazırlıkla ekrana gelip, bir kaç bölüm sonra çöp olmasıyla çok ilginç bir sezon yaşadık aslında. Bu nedenle de Star TV, yeni sezonda daha az dizi kararı aldı.