Üç asrı aşkın gerçeğimiz

ONUR AKBAŞ

 onurakbastde@gmail.com 

Kulağımdan ve gözümden ruhumun derinliklerine kadar inen bir hakikati boğazımı yırtarcasına söyletmek zorunda bırakan, sizden gelen mailler, has dairede dostlardan gelen mesajlara kayıtsız kalmadan, bana ulaşan bir husus etrafında etraflıca ilk ve son tahlilimi yapacağım. Mesele TV ekranlarına Ramazan vesilesiyle konulan “Pop Star” şemalı Kur’an-ı Kerim yarışması. Açıkçası milli ve manevi meseleler sadece paramiliter bir algıyla değil Yahya Kemal gibi estetik bir duyuşla da idrak edilen değerlerdir. Eğer evrensel planda gerçekten varsa, romanda, öyküde, şiirde, musikide bize dair olan motifleri besleyen yegane kaynaklardır. Bir önceki cümlede şart ekini koyma nedenim, Goethe’nin tabiri ile “Evrensel borsa”da maalesef olmamamızdır. Zira evrensel planda olamayanlar, kendi mahallelerinde hamasete sığınır ve bu güzel kaynakları doğrudan bir meta haline dönüştürerek bozuk para gibi harcar.

ECEM BALTACI’NIN AYAKKABILARI

Star TV’de ekrana gelen “Fazilet Hanım ve Kızları” dizisinde Selin karakterine hayat veren Ecem Baltacı’nın dizinin dokuzuncu bölümünde giydiği ayakkabıların büyüleyiciliği sanırsam altın günlerinin bile “trend topic”i oldu. 

TÜRK MALINA SÜRPRİZ KONUK

Efendim dizinin tamamen oturması için ilk bölümden itibaren mucize bekleyecek değilim. Ama mucizeye dair çok emare çok oyuncuda mevcut. Bu ileriki haftaların konusu. Ben size dizinin ekrana gelecek bugünkü (saat: 20:00de Star’da) bölümünde bir misafirin ismini kulağınıza fısıldayayım: Dizide Erman Kuzu’nun meslektaşı taverna müziğinin ünlü ismi: Arif Susam. 

FEAR THE WALKING DEAD YENİ SEZON TLC’DE 

Evet dizinin yeni sezonu ABD yayınıyla aynı gün, yarın (5 Haziran Pazartesi) 22.50’den itibaren TLC ekranlarında başlıyor. Zombiseverlere bizden duyurması…