Tutulma tüm liderleri yakından etkileyecek

TUBA KALÇIK

tuba.kalcik@aksam.com.tr


Türkiye’nin en ünlü Vedic astroloğu Ebru Cinek ile 21 Ağustos’ta yaşanacak Güneş tutulmasının olası etkilerini konuştuk. Öngörüleriyle adından söz ettiren Cinek, tutulmanın hayatımıza nasıl yansıyacağını Akşam okurları için anlattı…..

Yıldızların dilinden konuşan Vedik astrolojiye göre  Ağustos ayında bizi neler bekliyor?


7 Ağustos’ta Oğlak burcun da yaşadığımız  Dolunay etkisiyle başladığımız Ağustos ayını  ve  bu yılın en önemli gökyüzü hareketlerinden biri olan 21 Ağustos’ta Aslan burcunda yaşayacağımız  Güneş tutulmasıyla tamamlayacağız.

KARANLIKLAR AYDINLANACAK

Tutulmalar  tarihler boyu gözlenmiş ve bunun sonucunda yerkabuğundaki  hareketlerin, doğal afetlerin ve daha birçok  önemli değişimin habercisi olduğu için hep korkulmuş. Tutulmanın Aslan burcunda olması kralları, kraliçeleri ve devletin otorite konumundaki kişileri gösteren bir yıldız da gerçekleşmesi tüm dünya üzerindeki liderleri yakından etkileyeceğini söyleyebilirim. Aslında tutulmalarda  gölgeler ortaya çıkacağı için birçok karanlık da kalan konunun da aydınlığa kavuştuğunu gözlemleyeceğiz ve  Eylül ayından itibaren de dünya üzerinde her şeyin değişmeye başladığını göreceğiz.

TÜRKİYE DOSTUNU GÖRECEK

Bu süreç Türkiye’yi nasıl etkileyecek?

Türkiye bu süreçte hangi devletin dost hangisinin düşman olduğunu daha iyi görecek. Muhalefet liderleri de dahil olmak üzere geçmişte de liderlik yapmış veya halen otorite konumunda olan bir çok kişinin geçmişte karanlıkta kalmış bir çok konusu gündemimize gelebilir. Kara, hava ve deniz gibi her türlü ulaşım köprüler, yollar dahil olmak üzere bu alanlara da ülke olarak dikkat etmemiz gereken konular arasında... 27 Ağustos’tan itibaren gökyüzü hareketleri tutulma enerjisini tetikleyecek ve biraz sert enerjilerini Eylül ayını da içine alarak etkisini hissettirecek. 25 Ağustos’tan itibaren 26 Ekim'e kadar ülkemizdeki silahlı güçler, gizli düşmanlar, karşıt güçler ve terör örgütleriyle bağlantılı konularda  hassas süreçlerin yanı sıra bu alanlarda hareketlenmeler yaşanacağı için bu örgütlerin de gizli kalmış yanları ortaya çıkarak daha görünür olacaklar.

EKONOMİDE DEĞİŞİMLER OLACAK

Eylül’den itibaren ülkemizin ekonomisi ,yabancı ülkelerle finans ilişkilerimiz, suç ve yargı gibi alanlarda yeni bir 1,5 yıllık bir döngü başlayacak ve çok önemli değişimlere imza atacağız. 13 Eylül’den itibaren  hem ülkemiz de hem de dünya da huzurun ve barışın yavaş yavaş gelmesi turizme de yansıyacak ve bu alanda önemli gelişmeler de gözlenecek.

AMERİKA İÇİN TEHDİTLER VAR

Tutulmadan en çok hangi ülke etkileniyor peki?


Tutulma Amerika üzerinde gerçekleşeceği için en çokonlar etkilenecek. Saldırılar, tehditler ve doğal felaketler hem Ağustos hem de Eylül ayı için risk taşıyor. Özellikle Trump’ın doğum haritasına göre yıldızın tutulma yıldızıyla aynı olması  bu tutulmadan  sert bir şekilde etkileneceğini gösteriyor. Bir taraftan Merkür retrosu onlar için de etkili olacağından Trump’ın yanısıra geçmiş dönemde başkanlık yapmış Obama gibi liderlerinin de geçmişle bağlantılı birçok konusunu medyadan sık duyabiliriz. Aynı zamanda tutulma Rusya’yı  ve Putin’ini de yakından etkileyeceği için, Rusya’da bu süreçle birlikte birçok alanda zorlu bir değişim yaşayabilir. Amerika ile Rusya arasında petrol, finans konularıyla ilgili büyük gerilim yaşanabilir. 9 Eylül’den itibaren hem bireysel hem de devletler açısından 1,5 yıllık yeni kadersel bir dönem başlıyor. Bu yeni dönemde Rusya başta zorlansa da sonrasında yükselişe geçecek. Türkiye'yse büyüyeceğini, uluslararası alanda da baş sıralarda olacağının ayak seslerini tüm dünyaya hissettirmeye başlayacak.

Tutulmadan en çok Aslan ve Kova burcu etkilenecek

Tutulmanın burçlara etkisi ne olacak?

Koç burçları aşk, ilişki ve çocuklarıyla ilgili konularda değişim yaşayacak. Boğalarınsa aile hayatları, finans ve gayrimenkuller konuları gündeminde olacak. İkizlerin sağlığına dikkat etmesi gerekiyor. Aslan burcu tutulmadan en çok etkilenen burç olacak. Başak bu süreçte kontrolü dışında bazı gelişmeler yaşayabilir. Terazilerin  ise hedeflerini ve arzularını harekete geçirecek bu süreç. Akrep'se kariyer alanlarında hareketlenme yaşayacak. Yay burcuysa, yurtdışı eğitimi ve seyahat planlarıyla  ilgili ani gelişmeler yaşayabilir. Oğlak'sa, hayatlarında yeni  hedefler belirlemek zorunda  kalacak. Kovalar eşleriyle birlikte kariyer alanında değişim yaşayabilir. Balık bu dönemde sağlıklarına çok dikkat etsin.

Bu dönemde dikkat etmemiz gereken konular neler?

Mars’ın Yengeç burcuna geçmesiyle birlikte sularla ilgili afetler yaşamıştık. Bu süreç 25 Ağustos’tan itibaren Satürn’ün özel derecesinden dolayı sularla da bağlantılı doğal fekaketleri de yaşamamıza neden olabilir. Deprem maalesef  özellikle Eylül ayının ilk haftası olmak üzere neredeyse  yıl boyunca gündemimizde olacak.