Titiz, sabırlı başak merhametli balık

Geçen hafta sizlere ''Ruhsal Yolculuğumuzu'' temsil eden Ay Düğümleri'nin Astrolojik olarak anlamı ve öneminden bahsetmiştim.

SEMA KILIÇ

sema_mavii@hotmail.com

Bu hafta, 12 Kasım 2015’de Başak-Balık aksına geçen ve yaklaşık 1,5 sene bu burçlarda kalacak olan transit Ay Düğümleri'nin burçlara etkilerini okuyacaksınız. Güney ay düğümü "geçmiş ve geçmiş hayatları" Kuzey ay düğümü "bugün ve gelecekte gidilmesi gereken ruhsal yolu" temsil eder. 

Karmaşık dersler

Transit Kuzey Ay Düğümü Başak, Güney Ay Düğümü Balık’ta gezecek. Doğum haritanızda Balık nerdeyse, o alanda geçmişten veya geçmiş hayatlardan getirdiğiniz temaları yeniden yaşar, bu konularda sizi kendinizle yüzleştirecek ve değiştirecek karmik dersler alırsınız. Ayrıca geçmişten getirdiğiniz güzel özelliklerinizi veya bir yeteneğinizi ortaya çıkarma imkânı bulabilirsiniz. Başak haritanızda nerdeyse, ruhsal anlamda ileri gitmek için öğrenmeniz gereken yeni şeyleri deneyimler, kişiliğinize yeni davranışlar katar, yeni beceriler öğrenirsiniz ve kendinizi ruhsal ve duygusal olarak yeniler ve güçlenirsiniz o alanda. Keşfedeceğiniz veya yeniden güçlendirebileceğiniz geçmişten getirdiğiniz olası Balık özellikleri; kendinizi bir ideale adamak, sanatsal, bilimsel veya ruhsal bir konuda ilham ve vizyon dolu bir yetenek, bilinç ötesinden ruhsal veya yaratıcı konularda bilgi almak, kendini Allah’ın yolunda adamak, inandığı bir İdeoloji için ruhsal savaşçı olmak. Diğer güzel özellikler yaratıcılık, yüksek sezgi ve algı gücü, merhamet, güçlü inanç, saf ve koşulsuz sevebilme gücü. Yüzleşilmesi ve bırakılması gereken Balık özellikleri; kendini kurban etmek, başkasını gözünde çok büyütmek, hayal ve fantezi dünyasında yaşamak, kurban-kurtarıcıyı oynamak, pasif duygusal öç alıcı olmak, suçluluk duymak, başkasına suçluluk duygusu yükleyerek bağlamaya çalışmak, aşırı merhamet veya tam tersi insanların merhamet duygusunu sömürmek. 

Kazanılacak özellikler

Transit Kuzey Ay Düğümü Başak’ta yani kazanılması gereken yeni davranış özelliklerini, yeni becerileri, ruhsal ve duygusal anlamda ileri götürecek yeni bakış açısını anlatır. Buna göre, kazanılması gereken Başak özellikleri; yeterlilik duygusu, detaycılık, titizlik, göreve bağlılık, bir konuda bilgi ve tecrübeye önem vermek, çalışkanlık, zekâ ve yetenekleri geliştirmek için titiz ve sabırlı çalışma, inceleme ve araştırma yeteneği, pozitif sorgulayıcılık, mütevazı yaklaşım, sorumlu olduğu kişi veya yere fedakârca bakmak ve ilgilenmek, beden ve ruh sağlığına önem vermek, bir konuda bilgi ve tecrübeye önem vererek ustalaşmak. 

DOĞUM HARİTANIZA GÖRE BAŞAK VE BALIK HANGİ EVDE? 

(Burcunuz ve Yükselen burcunuza göre bakın) 

Koç’a göre Başak 6.evde, Balık 12.evde; Boğa’ya göre, Başak 5.evde, Balık 11.evde; İkizler’e göre Başak 4.evde, Balık 10.evde; Yengeç’e göre Başak 3.evde, Balık 9.evde; Aslan’a göre Başak 2.evde, Balık 8.evde; Başak’a göre Başak 1.evde, Balık 7.evde; Terazi’ye göre Başak 12.evde, Balık 6.evde,  Akrep’e göre Başak 11.evde, Balık 5.evde; Yay’a göre Başak 10.evde, Balık 4.evde; Oğlak’a göre Başak 9.evde, Balık 3.evde; Kova’ya göre Başak 8.evde, 
Balık 2.evde; Balık’a göre Başak 7.evde, Balık 1.evde.  

EVLERİN ANLAMI

Birinci Ev: Yeni başlangıçlar ve hedefler 

İkinci Ev: Maddi-manevi değerler evi.
Üçüncü Ev: İletişim, kardeş, düşünce yapısı ve seyahat evi.
Dördüncü Ev: Baba ve aile evi.
Beşinci Ev: Aşk, girişim, ün ve çocuk evi.
Altıncı Ev: İş, çalışma ve sağlık evi.
Yedinci Ev: İlişkiler, açık rekabet/düşmanlık evi.
Sekizinci Ev: Yatırım, vergi, sağlık, derin sorgulama ve dönüşüm, cinsellik ve tehlike/kriz evi. 
Dokuzuncu Ev: Uzun yol, resmi işler, yüksek eğitim, dava ve büyük ticaret evi.
Onuncu Ev: Kariyer, anne ve otorite evi.
On birinci Ev: Dostlar ve idealler evi.
On ikinci Ev: Ruhsal dünya, bilinçaltı ve gizli dostlar, gizli tehlikeler evi. 

Şimdi, Başak ve Balık burçlarının temsil ettiği şeylerle, evlerin temsil ettiği hayat alanını doğum haritanıza göre birleştirip harmanlayın, ona göre ruhsal yolculuğunuzda yaşayacağınız geçmiş hayat teması ile bugün ve gelecekte ilerlemeniz için kazanmanız gereken özellikler ve yeni deneyim alanları hakkında bilgi edinin.