Terazi'de Uranüsyen Dolunay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

Terazi burcunda Uranüsyen etkiler taşıyan bir Dolunay gerçekleşecek. Bu süreçte yanlış anlama potansiyelimiz yüksek, kendimizi doğru ifade etme şansımız düşük olacak. Yola kimlerle devam edeceğimize kimlere veda edeceğimize karar vereceğiz. 

ÇILGIN URANÜS

11 Nisan’da saat 09.07’de Terazi burcunun 21 derecesinde dolunay olacak. Koç burcu Yeniayı’yla başlayan etkilerin geldiği olgunluk seviyesini göreceğiz. Anın haritasında aynı derecede olan bazı gezegenler birbirlerini yansıtacak. Bu durumda, Venüs Satürn’le, Uranüs Vesta’yla, Mars da Ceres’le aynı derecede ve birbirlerinin enerjisinde çalışacak. Anın yükseleni 12 dereceyle İkizler burcu ve yöneticisi Merkür hem Retroda hem de doğasına ters ağır burç Boğa’da. Dolunay yöneticimiz Venüs de hâlâ retroda ve Balık burcunda üstelik Satürn’le birlikte hareket ediyor. Aslında bu durumda Dolunay’da Satürn de söz sahibi. Dolunay derecesinde hemen gözüme Foramen sabit yıldızı ilişiyor. Şanslı bir doğada, 

refah, huzur, incelikle ama aynı zamanda kararsızlıkla da ilişkilendiriliyor. Satürn’le başlayan güçlü ateş üçgeninin bir ayağında çılgın Uranüs, diğer kısmında KAD var. Bu görünüm sağlam bir yapılanmayı ancak buna biraz daha zaman olduğunu gösteriyor. 

YANLIŞ ANLAŞILMALAR OLABİLİR

Dolunay 5 ve 11 ev akslarında olsa da, Satürn’ün 7. evdeki yerleşimi ve Dolunay anındaki söz sahibi duruşuyla, aşk, çocuklar, yaratıcılığımız, sosyal çevremiz ve arkadaşlarımız, hedeflerimiz ve tabii ilişkilerimiz aydınlanıyor. ASC noktamız her ne kadar İkizler olsa da, yöneticisinin Retro ve 12. ev sınırında olması, iletişim ağımızın pek sağlıklı olamayacağını 

anlatıyor. Konuşmaya hevesli, meraklı ve bilgiye aç olsak da, etrafımızı yanlış anlama potansiyelimiz yüksek, kendimizi doğru ifade etme şansımız düşük üstelik düşüncelerimizde sabit ve de inatçı olabileceğimiz yönünde.  Zaten Satürn de bu kadar merak ve hız çok iyi değil der gibi bakıyor Asc noktasına. 

HESAP KAPATMA DÖNEMİ

Ayrıca Mars ve Ceres 12. evde ve aynı derecede yer alıyor. Bu da eyleme geçiremediğimiz kararlarımızdan ötürü beslenme şeklimizin zarar verecek bir hale gelmesine neden olabilir, dikkat edin. Hormonlarınızın dengesi bozulabilir. İçsel gerginliklerle karşı tarafa söylemedikleriniz yüzünden öfke biriktirmemeye dikkat edin. Boğaz rahatsızlıklarında artış olabilir. Dolunay yöneticilerinin her ikisinin Retro olması ve topu Satürn’e atmaları nedeniyle bu süreci, geriye dönük hesap kapatma dönemi olarak adlandırabilirim. Kalan bakiyeyi ödeme yani. Venüs Koç Retrosu’ndayken bize “ “Ne istiyorum?” sorusunu sordurdu. Şimdi Retro hareketine Balık’ta devam ederken üstelik galaktik merkezdeki Satürn derecesinde, “Sevgin ne kadar yüce?” diye soruyor. Eğer bu sevgi saf sevgiyse bir sıkıntı yok, ancak sevginiz uğruna kendinizi kurban ediyorsanız işte buna “izin vermem”diyor. 

EGO SAVAŞLARI

Plüto, Jüpiter, Uranüs, Vesta ve Dolunay aktörleri arasında oluşan öncü kare ilişkilerimizde, sevgilimiz, çocuklarımız ya da ortaklarımızla ani gelişmeler neticesinde güç mücadelesi ve ego savaşlarına girme potansiyelini hatta bu yüzden boşanma süreçlerinde olanların özellikle bundan nasibini alacağını gösteriyor. Zor da olsa bu enerjiyi egomuzu susturarak, kendimizi olumlu bir hale dönüştürmekten yana kullanırsak şu an hissetmesek de, daha sonra bunun ödülünü alabiliriz. Ayrıca Uranüs ve Vesta’nın partil karesi de çok çalışıp gözümüzü para kazanma hırsı bürüyeceğini sırf bu yüzden farklı olmak isterken antipatik olabileceğimizi anlatıyor. 

GEÇMİŞ ACILAR ORTAYA ÇIKACAK

Venüs’ün Chironla kavuşumu ise geçmiş acılarımızı ortaya çıkaracak cinsten. Ancak burada da, bu geçmiş yaranın açılma sebebinin iyileştirmek olduğunu unutmamalıyız. Zira Satürn’ün partil karesi, yaşanmışlıklardan ders çıkarmamızı isteyecek cinsten. Ve karma temizliği de devrede. Bazı ilişkilerin fark etmeden sağlam yapılanması, bazı ilişkilerin ise soğuyarak kopmasını anlatan bir görünüm bu ayrıca. İlişkilerimizde ve çevremizde “ne verdik, ne aldık” bunu çok net göreceğiz. Bundan sonraki yolculuğumuza kimlerle devam edeceğimizi, kimlere veda edeceğimizi ve kimlere nasıl davranacağımızı göreceğiz.