Terazi Yeniayı neler söylüyor?

OLGU ILGIN
olguilgin@gmail.com

Terazi burcunun 8. derecesinde doğan Yeniay, Jüpiteryen bir Yeniay. Yani ne oluyorsa kuvvetli, fazla ve abartılı olacak. Bu durum, hayatlarımızda oluşan süreç ve konulara göre değişir tabii. Yeniay yöneticimiz Venüs, maalesef düşük olduğu Akrep burcunda ve zararlı konumda çalışıyor. Bu durum, ikili ilişkilerimizde daha derin ve ruhsal anlaşmayı öne alacağımızı, tensel uyumun da en az iletişim kadar önemli olacağını anlatırken, diğer ilişkilerimizde de ruhsal yakınlığın  bizim için önemli olacağını söylüyor. Haritanın dağınık yerleşimi, odağımızın birden fazla konuda olacağını gösteriyor. Ana başlıklar; parasal ve finansal konular, kazanç ve kayıplarımız, ortaklaşa gelir ve gider dengelerimiz, kendimize verdiğimiz değer ve sahip olduklarımız gibi gözükse de, hayatımızın her arenası bu Yeniay’da önem kazanıyor. Olduğumuz yer ve aslında olmak istediğimiz yer zihnimizi en çok bu süreçte meşgul edecek.

TERAZİNİN HASSAS KANTARI

Hayatlarımızda, ilişkilerimizdeki ben/ biz dengesini tetikleyecek, ani ve belki de tadımızı kaçıracak olaylarla karşılaşabiliriz. Ancak hemen ASC noktasına yerleşen şans noktası aslında bu etkilerin bizim faydamıza olacağını anlatıyor. Çevremizdeki kişilerin belki de görmediğimiz yüzlerini görecek ve kendimizi öne çıkararak ilişkilerimizdeki Terazi’nin hassas kantarını çalıştıracağız. İlişkilerimizde “Sen bana ne verdin?”, “Ben sana ne verdim?”, “Sen benim egomu besledin mi?”

“Peki bu adil mi?” diye soracağız.
Değilse, “Buraya kadarmış” diyeceğiz, adilse yola daha dengeli bir şekilde devam etme kararını alacağız.

ALDIĞIMIZ KARARLAR DOĞRU

Her türlü ilişkimizin (aile, arkadaş, çocuk, çalışan, patron, sevgili, eş, ortaklık) yepyeni bir boyuta taşınacağı bir sürece giriyoruz. Mars’ın yüceldiği Oğlak burcundaki duruşu Yeniay’a kare açıyla bağlanması, zorlayıcı gibi dursa da, bence gayet güzel. Burada zor olan, ruhumuz ve tüm benliğimizle ilişkilerimizi daha düzgün, daha adil ve saygın bir platforma taşımayı isteyeceğimizi, ancak eylem yaparken biraz zorlanacağımızı gösteriyor. Ama bu süreçte aldığımız kararlar, yaptığımız aksiyonlar doğru olacak.

YENİ BİR DÖNEME GİRİYORUZ

Yeni bir döneme giriyoruz. Ancak olası yeni kararlar ve bunları takip eden eylemler değişimlerin biraz yavaş olacağını anlatıyor. Hayatımızda bir kırılma noktası yaşıyoruz. Öte yandan bu süreçte bize sağlam fikirler verecek yeni insanlarla tanışma potansiyelimiz var. Geleceğimiz için doğru kararlar vererek, doğru eylemler yapabileceğiz. Belki biraz kafamız karışık olabilir. Neyin iyi ya da kötü olduğunu bilemeyeceğimiz dönemler yaşayabiliriz. Sanki değişimi ya da yeniyi tercih etmek yerine, var olanı ve aşina olduğumuzu seçmekten yana olabiliriz. Bu noktada doğru olan bizim için neyin iyi olduğuna karar vermek olacaktır. Yani karşı tarafı değil, kendimizi düşünmeliyiz. Yaşayacağımız her şeyin kadersel olduğunu anlamalıyız. Sahip olmak istediklerimizle sahip olduklarımız arasında kalmak, memnuniyetsizlik ve sorumluluklarımızın altında ezilmek ve her şeyin bize biraz fazla gelmesi Yeniay’ın üzerimize bırakacağı enerjilerden... Bu süreci iyi yönetenler, krizlerin üstesinden doğru kararlarla çıkanlar için gelecek umut vaat eden, istikrarlı ve kalıcı beraberlikleri, ilişkileri ve ortaklıkları müjdeliyor. 

EK GELİR İMKÂNI VAR

Yeniay konularını daha da toparlarsak, bazılarımız birden fazla işle uğraşarak, ek gelir imkânı elde edebilir, bazılarımızın parasal kaynaklarında bolluk olabilir. Finansal konularda doğru kararların uygulanma zamanı. Alım satım işlerinde artış olabilir. Yeni kurulacak işbirlikleri ve ortalıklar revaçta olacak. Bazı ailelerin yerleşim yerlerindeki değişiklik, aile üyelerinin birbiriyle kurdukları ilişkileri ve sorumluluklarını zorlayabilir. Bazılarımız ailenin sorumluluğunu alabilir. Beklediğimiz, belki de umudu kestiğimiz yerlerden alacağımız haberlerle, geleceğimizin rotasını değiştirebiliriz. Bazılarımızın çocuklarının itibar kazanacağı olumlu gelişmeler olurken, bazılarımız yaşadığı aşklar sayesinde statü atlayabilirler. Zemini sağlam olmayan yani salt cinselliğe dayalı ve evlilik dışı ilişkilerde artı eksi ani gelişmeler yaşanırken, bazılarımız akraba evliliklerini tercih edebilir. Zihinsel olarak ailevi temaların canımızı yakacağı ve çok duygusal olacağımız, kalıplarımızın Plüto’nun zorlayıcı açısıyla kökten değişeceği durumlar oluşabilir. Evet, genel hatlarıyla bu Yeniay enerjilerinde her türlü ilişkimizle ilgili ciddi bir kırılma noktası yaşayacağız. Terazi’nin adil ve dürüst kantarının hayatlarımızı ve ilişkilerimizi doğru tartması dileğimle…