Terazi burcunda retro yeniay

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

9 Ekim saat 06.47 sularında Terazi burcunun 15 derecesinde yeniay doğuyor. Bu yeniayda anın yükseleni de Terazi burcu olduğundan ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili konular yine devam edecektir. Yükselen noktasındaki Vindemiatrix sabit yıldızı biraz şanssız bir doğada ve sahtecilik karalama ve delilikle ilişkilendirilir nitelikte. Kaderimizde bir süredir devam eden talihsizlikler tatsızlıklar geride kalıyor. O noktaya gelen şans yıldızı artık bu sürecin biteceğini müjdeliyor. Terazi yeniayının başrol oyuncusu Venüs Akrep burcunda ve retroda. Üstelik iki sabit yıldızla kavuşumda. Bunlardan biri Alpeka, diğeri Acrux. İkisi de şanslı bir doğada ve yetenek, ün, parlaklık, ihtişam, lüks, gösteriş ve edebi yetenekle ilişkilendiriliyor. Bu dönem gerek parasal gerek öz değer duygusu gerekse ilişkilerimizle ilgili her türlü geçmiş konu açılacaktır. Venüs hangi burçta Retro olursa olsun, mesajı şudur; “kendini sev, kendine değer ver, parayla olan ilişkini düzelt.” 

ÖDÜLLERİ TOPLAMA ZAMANI

Koç burcundaki dolunayla öne çıkan, dikkat çeken her türlü ilişkimizde gerçekleri tüm çıplaklığıyla gördük. Kopmalar kırılmalar yaşadık. Yol ayrımlarına gittik. Belki kendimizle aramıza mesafe koyduk. Kendimizle olan ilişkimizi değerlendirdik.  İlişkilerimizde ben neredeyim ve ben ne istiyorum diye sorduk ve aldığımız cevaplar neticesinde kararlar verdik. Bu dönem, her yolu deneyip “ben ne kadar şanssızım, yine olmadı” diyorsanız burayı iyi okuyun. Bir süredir, kendimiz için eğer çalışma yapmışsak (geçmişi şifalandırma, affetme bırakma) yaşadığımız sıkıntılı olayların mimarının yalnızca düşüncelerimiz olduğunu anlamış ve bilinçaltı temizlik çalışmaları yapmışsak. Parayla olan ilişkimizi gözden geçirip paranın neden bize kolay gelmediği yönünde çalışmışsak ve paranın sadece bir enerji olduğunu biliyorsak, kendimizi iyi, güzel ve değerli hissetmenin yolunun eksiklik duyduğumuz sevginin karşımızdaki kişilerde olmadığının bilincindeysek. Hatta bunun için de kendimize yönelik şifa çalışması yapmışsak,  işte şimdi kötü gidişatın dönüşüme uğrama zamanı gelmiş demektir sizin için.  Parlama, ünlenme, ortaya çıkma, ışıldama, yeteneklerden para kazanma, arzu ettiği ilişkiye ulaşma ve tabii ödülleri toplama zamanı. 

NE EKTİYSEK ONU BİÇECEĞİZ

Ne ektiysek onu biçeceğiz. Yeniay yöneticisi Venüs’ün Poseidon ile yaptığı kavuşum içimizde ne varsa adeta bir ayna gibi dışarda da onu göreceğimizi anlatıyor. Siz siz olun kötülük beslemeyin, iyiye güzele inanın şifalanın, şifalandırın. Venüs’ün Mars’la girdiği kontakt eski meselelerin üstüne zor da olsa çıkabilecek gücü cesareti verecek nitelikte. Bazı geçmiş aşklar yeniden alevlenebilir. Bazı tartışmalar tutkuyu körükleyebilir. Baharatlı bir yemekten sonra yenilen tatlı gibi… Yeniay’a Plüton’un yaptığı açı  “DÖNÜŞÜM” diyor. Yine de bazıları için bu dönüşüm zorlayıcı olabilir. Kimler için? Hâlâ kin duyan, intikam planı yapan, affetmeyi seçmeyen, para kazanmak için oturup bekleyen, bilinçaltının derinliklerine inmekten korkan, bağımlılıklarını besleyen, korkularını sevgiye dönüştürmeyenler için bu dönüşüm süreci sıkıntılı olabilir.