Terazi burcu dolunayı

OLGU ILGIN

olguilgin@gmail.com

31 Mart’ta Terazi Burcunun 10. derecesinde Dolunay gerçekleşecek. O noktaya yerleşmiş Vindemiatrix sabit yıldızının etkisinde olacağımız Dolunay, sahtecilik, rezalet, delilik, evlilik ve karalama etkilerini öne çıkarıyor. Güneş’in de aynı derecede Koç burcunda yer aldığı yerde diğer sabit yıldızımız ise, Algenib. O da yoğun tutku, kibir, yanlış kararlar ve iftiraya uğramak gibi etkileri güçlendiriyor. Dolunay 2. ve 8. evde olurken 3. ve 9’uncu ev konularını da kapsamına alarak, yakın çevre kardeş ve akrabalarımızla aramızdaki iletişim konularını, mahkeme ve eğitim faaliyetlerini, satış, pazarlama, reklam, medya, internet çalışanları ve bu konuları, uzak seyahatlerle bağlantılı yurt dışı ve yabancı bağlantılarımızı parasal kazançlarımızı, ortaklaşa gelir kaynaklarımızı, başkalarının kaynaklarını kullanma biçimimizi ve tüm bunların üzerinden her türlü ilişkimizi aydınlatarak bazı gerçeklere ışık tutuyor. Anın yükseleni Aslan burcu. Dolunay aktörlerinden Güneş’in yöneticisi Mars Satürn ile kavuşumda ve Dolunay’a sert bir açıyla bağlanıyor. Diğer aktör Terazi’nin yöneticisi Venüs henüz Boğa burcuna geçmiş durumda ama yine de güçlü çalışmakta. Öte yandan iki yönetici birbirine dost görünümde. İlişkilerdeki rekabet bir hayli yüksek olacak gibi. Hırsın dozu iyi ayarlanmazsa kopartıcı etkiler yaşayabiliriz. Bazılarımız için kırık çıkıklarla bağlantılı konular gündeme gelebilir, operasyon ya da ameliyat söz konusu olabilir. Bazı aile büyüklerinin sağlık durumlarında riskler oluşabilir. Şofben gaz gibi uçucu yanıcı maddelerle bağlantılı zehirlenmelere dikkat.

YOL AYRIMI OLABİLİR

Ya kendimizi ya da ilişkimizi seçeceğimiz bir yoldayız. Öyle ki; bu dönem karşımızdaki kişi veya kişilerin öyle çirkin taraflarıyla muhatap olacağız ki inanamayacağız. Venüs ve Ceres’in zorlayıcı açısıyla, diğer taraftan herkesi sırtımızda yük gibi taşıdığımızı düşünecek onları ruhsal açıdan yeterince beslediğimizi ve artık onlardan takdir ve onay istemediğimizi fark edeceğiz. Bu noktada boyun ve sırt ağrılarında artış olabilir ki; bu durum bile ilişkilerinizde bir denge zamanının geldiğine işarettir. Dolunay Merküryen bir etkiye de sahip. Retro Merkür’ün Güneş’in hemen yanında yer alması, içsel olarak kendimizi haklı görme potansiyeli taşıdığımızı bencilce bir yaklaşımda sergileyeceğimizi yansıtmakta. Hatta bu dönem yol ayrımlarına bizi taşıyacak her konu zaten geçmişten gelen konularda olabilir. Geçmişte yaşanıp üstü örtülen olaylar sanki şu ana aitmişçesine hatta karşı tarafa iftira atacak noktaya gelerek açılabilir. Kararlı girişimci dayanıklı zorlukların üstesinden gelme gücünde olma potansiyelimizi bu Dolunay’da doğru yönlendirebilirsek, kesin başarıya da ulaşabiliriz.  Ancak burada bizi zorlayacak ağır sorumluluklar olabilir. Ve bu sorumluluklar çocuklarımız sevgilimiz ya da yaratıcılık geliştirdiğimiz alanlarda tezahür edebilir. Bazılarımız bu sorumluluklardan kaçarak katı ve inatçı bir tutum sonucunda sıkıntılı durumların oluşmasına neden olabilir. 

Dolunayda sorunlara dikkatle bakabilirsek büyük resmi görebilir ve hızla pratik yollardan çözüm bulabiliriz ancak bu noktada farkındalık seviyemiz önemli. Çevremizdeki her kişiyi görmediğimiz yüzüyle görecek, şu ana kadar devam eden ilişkimizi görmediğimiz şekilde değerlendirme fırsatına sahip olacağız. İçimizdeki mücadele azmini doğru karar verme yetisini dayanıklılığı ve girişimci ruhu iyi ve sağlıklı yansıtabilirsek gönderilmesi gereken kişileri gönderebiliriz ve gelecek yolumuzda ilerlerken hafifleyebiliriz. Hiç kimseye taşıyamayacağından fazla yük verilmez. Buradaki yük, aslında sorumluluklarımızdır. Ağır sorumluluklar bizi ezeceği gibi başarı şansımızı da götürür. Evren bir denge üzerine kurulmuştur. Bu Dolunay’da terazinin hassas kantarı ilişkilerimizi tartarak bazı yol ayrımlarını da beraberinde getirecektir. Hepimizin en yüksek hayrına olmasıyla…