Tellerinden doğan bir yüz: Bensu Soral

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Bana göre temsil ettiği karakter itibariyle 'Tatlı Küçük Yalancılar'ın en dikkat çeken yüzüydü Bensu. Her ne kadar oyunculuk itibariyle ablasının kendisinden birkaç adım öte olduğu vurgulansa da ben oyunculuktaki yeteneğin sadece tecrübeyle değil yüz ve vücut yapısıyla da ilgili olduğu kanaatindeyim. Bu bağlamda Bensu’nun yüz hatlarında saklı, gizemli ve tarihsel havanın çok özel bir yeri olduğunu söylemek mümkün. Bensu bunlardan ikincisini 'Yol Ayrımı'nda tepe tepe kullandı. O dizide adeta memleketi olan Bursa’nın otantik atmosferinin İstanbul’un yakın tarih iklimiyle ele ele vererek 'Kuvvacı Ayşe'nin kılık kıyafetinde ve yüzünde neşf ü nema bulduğuna şahit olursunuz. Bir gazeteye verdiği röportajda hiç de aklında olmayan oyunculuk dünyasına girişini diş tellerini atmasıyla sembolize eden sevgili Bensu’yu hâlâ gizem yüklü bir sahnede yahut bir yakın tarih projesinde hayal etmekten yorulduk. Hayal dünyası geniş üretici senaristlerin kulakları çınlasın.

THE NIGHT OF: GÜMBÜR GÜMBÜR

Söz gerilim ve polisiyeden açılmışken şu 'Game of Thrones'un karşısına izlenilirlik ve nitelik açısından güzel bir dizi çıktı nihayet. 'The Night Of'tan bahsediyorum. Sosyal medyada izlenme rekorları kıran, peşine düşülen her güzelliğin güzel sonuçlar doğurmayacağını anlatan, aynı zamanda güzel bir adalet sistemi eleştirisi yapan dizyle ilgili izlenimlerim

bu kadar değil tabii. Ama yerim bu kadar.

İNSAN YAŞADIKÇA GÜZELLİK DE YAŞAYACAK

Geçen Cumartesi saat 01.00’de rast geldiğim 'Who on Earth Did I Marry' adlı dizi hayatın bunca olumsuzluğuna rağmen fedakârlığı dayanışmayı bir evlilik etrafında ele alan bir dizi. Her şeyin kötüye gittiği izlenimi veren bunca unsura rağmen benim gibi her şeyin kötüye gitmediğine inanan herkese tavsiye ederim.