Taylor Swift bayrağı kaptırmadı

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Ritim, onun müziğinde notalar manzumesi olmaktan öte sözlerdeki nakarat ve tekrarlara verdiği önem bakımından da saygın bir yere sahip. Özellikle nakaratlarla dinleyenleri saran şarkıları ile müzikte başarılı bir yere sahip olan Taylor Swift, geçtiğimiz hafta üçüncüsü düzenlenen iHeart Radi Müzik Ödüllerinin kazananı oldu. Onun 'Black Space' klipindeki 'maskarası akan deli kız' suratı 'En Caps'lik An' seçilmesi garabetini saymazsak, yılın kadın sanatçısı, albümü ve turnesi dallarında aldığı ödüller “yerindedir” denilebilir. Özellikle diğer albümlerine nazaran 'pop müzik alt yapısı'nı tercih ettiği 1989 Albümünde yer alan This Love isimli şarkının klipini izlerken aklım, Kelt müziğinin ikinci “Divas”ı diyebileceğim Enya’nın şarkıları ve kliplerine gider.  Devinimli ritimlerin sesi Swift, bu şarkıda 'Slow'daki yeteneğini de hatırlatıyor bize. 

46’DA YOK OLMAYALIM

Her şeyden önce yayın saati ve gün seçimi konusunda '46 Yok Olan'da olduğu gibi 'Tatlı Küçük Yalancılar'da da aynı hatayı yapan Star TV güzel bir gençlik-gerilim deneyimini ekranların yitirmesine neden olmuştu. Umarım'46 Yok Olan',  ismindeki akıbete uğramaz.

RADYO MİKROFONLARINDAN 24 EKRANLARINA…

Yolda radyoyu açar müzik dinlerim. Kimi zaman kültür sanat içerikli programları da es geçmem. Bunlardan bazıları da Zeynep Türkoğlu’nun yapıp sunduklarıydı. Hep mevzunun ortasına denk geldiğimden olacak çoğu program adını bugün bile zor hatırlarım. Ama Türkoğlu’nun güzel sunumu, birikimli ve derinlikli cümleleri aklımda kalmış. Geçtiğimiz 

Salı kendisini 24 TV’de Politik Eksen’de görmek sevindirdi. 

360 TV'DE ANADOLU BREAK TURNESİ 

Dünyaca ünlü breakdans yıldızlarının Anadolu Break turnesi kapsamında çıktıkları keşif yolculuğunu anlatan 'Anadolu Break Adımların Ötesinde' ve belgeselin ardından sahneye konan Red Bull Anadolu Break gösterisinin perde arkası görüntülerine yer veren 'Red Bull Anadolu Break Behind The Scenes' belgeselleri 360 TV’de izleyiciyle buluşuyor. 9 Nisan Cumartesi günü saat 16.50’de gösterilecek olan belgesellerin ekranda yayınlanmasının ardından geçen yıl seyirciden yoğun ilgi gören gösteri de ikinci kez turneye çıkacak.

ÇİZGİ FİLMLERE DAİR

Koray Ekren adlı okurumuz, çizgi filmlerde kültürümüzde yeri olamayan domuzun, çocuklarımıza sevimli 

gösterilmesine olan tepkisini dile getirmemizi istemiş.