Tango, şiir ve kırmızı

ONUR AKBAŞ

Aristo şiiri tarif ederken boşuna ona “mimesis” fonksiyonunu yüklemiyordu. Ekranlarda ve gazetelerde kültür ve sanatın payına düşen ifade alanı darlığında Kanal T’de kültür sanat programı yapımcılığı yapan sevgili Gizem Serra Sözen’den bizzat öğrendiğimde yaşadığım heyecana bir de bu şiirsel kitabın lansmanının dünya şiir gününde yapıldığını bilmenin heyecanı eklenince, dudaklarımdan Yahya Kemal’in: “Zil, şal ve gül. “Bu bahçede raksın bütün hızı...” diye başlayıp: “Yelpaze çevrilir gibi birden dönüşleri,/İşveyle devriliş, saçılış, örtünüşleri...” şeklinde devam eden o muazzam ifadeleri döküldü. Kültüre ve sanata olan alakasını ekranların ve işinin sınırları dışına taşıyabilen sevgili Gizem’i tebrik ediyorum. “Başlıktaki kırmızı ne alaka?” diyeceklere tavsiyem “Endülüs’te Raks” şiirini ve elbet de Gizem Serra Sözen’in “Hikâyemin Adı: Kırmızı”yı okumalarıdır.

HAYAT BAZEN ADAY GEREKTİRİR

Aşk ve Ceza, Kalbim Seni Seçti ve Bugünün Saraylısı gibi kaliteli yapımlarda dikkat çektikten sonra Star TV’nin sevilen dizisi “Hayat Bazen Tatlıdır”ın kadrosunda yer alan genç ve sempatik oyuncu Alihan Aracı ilk filmi olan Suda Balık ile Nice Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne aday gösterildi. Ne diyelim yolu açık olsun.  

BUGÜN ATV’DE YENİ BİR DİZİ 

Bir aşk ve intikam dizisi. “Seni Kimler Aldı” isimli dizi bugün 20:00’de ekrana geliyor. Sizlerin de görüşlerini bekliyorum ne dersiniz birlikte değerlendirelim mi? 

ELEŞTİRİ VE REDDİYE  

Bir eseri konu ya da tarihsel temelli eleştirmenin amatörlük alameti olduğunu bırakın daha yaptığımızın reddiye mi tahkir mi olduğunun farkında değiliz. Asker dizilerini sevmeyebilir, teknik anlamda başarısız bulabilirsiniz. Ancak bu konuda bir de yönetmen sıfatıyla edeceğiniz iki kelamı herkesin edebileceği makamın el kaba perdesinden söylemeniz, sadece bir nefes israfından öte geçemez.