TAB gıda tabuları yıkıyor

Türkiye’de her yıl 400 milyonu aşkın kişiye hizmet veren TAB Gıda, ürün kalitesi ve gıda güvenliği sırlarının kapılarını lezzet tutkunlarına açıyor. TAB Gıda, üretimden restorana uzanan lezzet yolculuğunu www.neyediginibil.com platformunda, gıda güvenliği standartlarını ve ürün kalitesini şeffaf bir dille anlatıyor.

TÜRKİYE’DE BİR İLK

TAB Gıda kalitesiyle, özel koşullarda yetiştirilen ve yüzde 99 yerli tedariğe dayanan et, ekmek, patates ve salata ürünlerinin TAB Gıda ekosistemine nasıl dahil olduğuna dair tüm ayrıntılı bilgilerin yer aldığı www.neyediginibil.com, gıda güvenliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Ürünlerin üretim tesislerine girişinden nihai tüketiciye ulaştığı son aşamaya kadar geçirdiği tüm süreçleri izlenebilir, şeffaf bir yapıda milyonlarca müşterisiyle buluşturan platform Türkiye’de bir ilk olma niteliğine sahip. Burger King, Popeyes, Sbarro, Arby’s ve Usta Dönerci markalarında kullanılan tüm ürünlerin üretim safhalarında uluslararası hijyen ve kalite standartlarında nasıl hazırlandığı videolarla ve ayrıntılı bilgilerle anlatılıyor. 

'Ne yediğini bil' projesi

‘Ne Yediğini Bil’ platformuyla ilgili bir açıklama yapan TAB Gıda Pazarlama Genel Müdürü Seçil Kurdoğlu, “TAB Gıda tabuları yıkarak, tüketicilerin merak ettiklerini bütün şeffaflığıyla ‘Ne Yediğini Bil’ platformunda gözler önüne seriyor. Artık müşterilerimiz üretim süreçlerini tüm ayrıntılarıyla takip etme şansı bulacaklar. Dördü global bir yerli olmak üzere beş markamız da kendi kulvarlarında oldukça başarılı. ‘Ne Yediğini Bil’ projesi, TAB Gıda’nın üreticilerine ve satın alım prosedürlerine duyduğu güvenin en açık göstergesi olarak ortaya çıkmış bir fikir. Tesislerimizin kalite kontrol süreçlerinin ve standartlarının izlenebilir olması ve sahip olduğumuz teknolojik altyapı hakkında bir farkındalık yaratmak bizim öncelikle müşterilerimize karşı sorumluluğumuz. Tedarik ettiğimiz tüm ürünleri tohumdan başlayarak müşterilerimize sunduğumuz nihai aşamaya kadar takip ediyor ve bu anlamda tüm gıda güvenliği prosedürlerine ve uluslararası kalite standartlarına uygun bir hale getiriyoruz. Türkiye’de hızlı servis restoran sektörüne yönelik yükselen talep, tüketici profilinin beklentilerini de arttırıyor. Servisimiz hızlı ama ürünlerimiz restorana gelmeden önce çok uzun soluklu ve titiz bir süreçten geçiyor. Bizler TAB Gıda olarak müşterilerimize ‘İçimizde kalmasın. 

Siz de bilin’ dedik ve bu platformu ne yediğini bilmek isteyen herkesin erişimine açtık” diye konuştu. 

MERAK ETTİĞİNİZ SORULAR

TAB Gıda’nın tedarik altyapısı hakkında da ayrıntılı bilgiler veren TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici, “TAB Gıda; salatadan ekmeğe, patatesten ete, operasyondan satın almaya kadar tüm üretim süreçlerini kontrol altında tutan ve sektörde eşi benzeri görülmemiş bir gıda ekosistemi kurdu. Üretim yatırımlarında 5 markamızın gün geçtikçe artan müşteri sayısı ve dolayısıyla ürün ihtiyaçları ön planda tutuldu. Atakey patates fabrikamız yıllık 120 bin ton patates işleme kapasitesiyle Türkiye’nin toplam patates işleme kapasitesinin yarısını tek başına karşılıyor. Amasya’da kurulan Ekur Et Entegre Tesisi yine öngördüğümüz taleplerimiz doğrultusunda markalarımızın kırmızı et ihtiyacını karşılamak amacıyla hayata geçirildi. Ekmek Unlu Gıda ve Fasdat Sebze Doğrama fabrikalarımızla da hem sektöre 

hem de kendi markalarımıza hizmet veriyoruz. Tüm bu sözünü ettiğimiz tedarik alt yapısına dair merak edilen tüm sorular, ‘Ne Yediğini Bil’ sayesinde anında yanıt bulacak” dedi.