Süper Mario geri döndü

ENDER EREN

endereren@gmail.com

Apple’ın büyük etkinliğinde Super Mario‘yu geri getireceğini açıklamasından bu yana hepimiz heyecanla Mario oynayacağımız anı beklemeye başladık. Nintendo‘nun sunduğu oyun aslında yalnızca iPhone ve iPad için erişilebilir olmayacak. Ayrıca bu yepyeni Mario oyununu diğer mobil platformlarda da oynayabileceksiniz.

HAZIR OL VE BAŞLA

Mario Run’da zıpladığınız her an, ne kadar hızlı olduğunu fark edeceksiniz. Nintendo’nun 2D platform oyunu akıllı telefonlar için mükemmel bir şekilde yeniden düzenlenmiş. Büyük ihtimalle, iki saat içinde oyunu bitirebilirsiniz. 

Ücretsiz olarak oynayanlar, 5 dakika içinde uygulama satın alma bildirimi ile karşılaşacaklar. Bu kulağa pek hoş gelmiyor. 

PAHALI BİR UYGULAMA

Şu gerçekten kaçmak çok zor olsa da söylememiz gerekiyor: Mario, bir akıllı telefon uygulamasına göre pahalı. Ücretsiz olarak indirdiğiniz oyundaki uygulama içi satın almalar 26,99 TL olarak belirtiliyor. Bir kez satın aldıktan sonra tüm oyuna sahip oluyorsunuz. 

BİR GALAKSİ GİBİ GÜZEL

En güzel yanlarından biri, Run versiyonu tıpkı Super Mario World ya da Galaxy gibi aynı baş döndürücü heyecanı hissettiriyor. Özellikle de pembe, mor ve siyah altınlara zıpladığınızda heyecanınız da tıpkı eski günlerdeki gibi artıyor. Her Mario oyununda olduğu gibi sizi hemen bağımlısı yapacak. Oyunu tamamlasanız bile tekrar oynamak ve 

bu kez daha iyi sonuçlar çıkarmak isteyeceksiniz. Pause yapmak ve bloklara oklar atmak gibi yepyeni özelikler de oyuna çılgınlık katıyor. 

İNTERNET YOKSA OYUN DA YOK

Eğer mobil internet ya da Wi-Fi’ya bağlı değilseniz, yeteneklerinizi kullanamayacaksınız. Mario Run yalnızca internet bağlantısıyla çalışıyor. İnternet zorunluluğu dışında, Nintendo, Super Mario Run ile adeta akıllı telefonlara smaç attı. Yeni Worlds isimli bölümleri açıp yeni dünyalar, karakterler ve mücadeleler keşfettikçe saatlerce takılı kalacağınız bir oyun olacak.