Sultanlık için biçilmiş kaftan: Tülin Özen

ONUR AKBAŞ
onurakbastde@gmail.com

Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisi daha Star TV’de ekrana gelmeden önce gündeme gelmesinden bugüne, haber ve magazin programlarında konuşulanlar, basında yazılıp çizilenler hep iki isim etrafında döndü. Hatta döndürüldü demek daha yerinde olur kanaatindeyim. Dizinin reytinglerdeki durumu, tarihi gerçeklik ve değerlerimizle olan münasebetine dair çok şey yazıldı, söylendi. Yeri geldiğinde ben de yazdım. O yüzden bütün bunlara girmeden dizide bir oyuncunun rolü ve o rolün üzerindeki duruşa dikkatleri çekmek istiyorum. Belki sürekli nazara verilmek istenen kimi oyuncular kadar dolgun bir filmografisi olmamasına rağmen bu filmografideki işlerinin aldığı ödüller bize oyuncuyla ilgili ipucu vermiyor değil. Dizide Sultan I. Ahmed’in annesi rolünü canlandıran sevgili Tülin Özen’den bahsediyorum. Kiminin Safiye Sultan rolüne alışıp alışmadığı kiminin Kösem rolünü kıvırıp kıramadığının tartışıldığı bir zeminde canlandırdığı rolü, annesinin ak sütü gibi kendisine layık diyebileceğimiz bir oyuncu Tülin Özen. Ekranı dolduran asaleti, hal ve tavrı dikkate alındığında bana hak verileceğinden hiç şüphem yok. 

O SES TÜRKİYE'DE FİNAL(!) HEYECANI 

Kast ettiğim fyarışmacıların dahil olduğu bir final heyecanı değil. Kast ettiğim, yapımcı ve sunucusuyla alakalı. İşte bu heyecan ekrana nasıl yansıdıysa artık: Geçtiğimiz salı günü aralarında gönül ilişkisi bulunan iki yarışmacının düelloda şaşırtan denk gelişleri bir yana bu karşılaşmadaki oylamada iki oy farkı gibi küçük bir farkla berabere sayılmaları ve bu durumdan mütevellit -daha önce- aralarına soğukluk girmiş bu iki sevgilinin barışması üst üste geldi. Hadise’nin Dominik’te çektiği klip de ekrana girince “Survivor’a da zemin mi hazırlanıyor?” diye şeytan kulağıma fısıldamaya başladığı esnada Hadise’nin aynı programda yaptığı açıklama fakiri şeytana uymaktan kurtardı. 

DOMİNİK’TEKİ HADİSE

Hadise yukarıda bahsini ettiğim programda klipi Dominik’te çekmesini orada az şeyle mutlu olabilen insanlara dikkat çekmek istediğini belirtti. Bize saygı duymak düşer. Kliple ilgili görüşlerimi bir sonraki yazıyabırakıyorum, zira bize ayrılan yerin sonuna geldik.